Edició 2174

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 08 de juliol del 2024
Edició 2174

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 08 de juliol del 2024

La CUP vol que els tres càrrecs del mixt siguin per al seu partit

La formació anticapitalista preveu, però, que la Mesa atorgarà el portaveu a Aliança Catalana

|

- Publicitat -

La CUP proposa a la Mesa que els tres càrrecs del grup mixt siguin per al seu partit, tot i preveure que l’òrgan del Parlament, malgrat la seva disconformitat, acabarà repartint d’una forma proporcional els tres càrrecs atorgant el portaveu a Aliança Catalana. Ara mateix els 4 diputats de la CUP i els 2 del partit independentista d’extrema dreta comparteixen espai al grup mixt.

Publicitat

Aquesta situació, però, està previst que canviï amb la modificació del reglament impulsada per PSC, Junts, ERC, Comuns i CUP, i que previsiblement s’aprovarà al ple del 25 de juliol. La CUP ha registrat la seva proposta perquè Laia Estrada tingui la presidència; Dani Cornellà exerceixi de portaveu i Laure Vega de portaveu adjunta.

Segons explica la CUP a l’ACN, la Mesa del Parlament ha reclamat als sis diputats que formen part del grup mixt que facin la distribució dels tres càrrecs que els pertoquen. Tot i la proposta que han registrat, els anticapitalistes donen per fet que els dos diputats d’Aliança Catalana tindran un portaveu “en el moment que el demanin ja que per usos i costums poden preveure que la Mesa els hi cedirà”.

En cas que el partit de Sílvia Orriols tingui un portaveu entrarà a formar part de la Junta de Portaveus que decideix, entre altres qüestions, l’ordre del dia dels plens del Parlament.

Et pot interessar  Orriols s’estrena al Ple avisa que aprofitaran la tribuna per a carregar contra “les polítiques autonomistes i immigracionistes”
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut