Edició 2276

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 18 de octubre del 2024
Edició 2276

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 18 de octubre del 2024

La CUP pregunta al Govern sobre l’origen de “l’error” en la reclamació de pagaments en prestacions socials

Els anticapitalistes defensen la Renda Bàsica Universal com la garantia perquè les ajudes siguin un "dret universal"

|

- Publicitat -

La CUP ha registrat una bateria de preguntes per escrit al Govern per saber quin és l’origen de “l’errada” i la concreció de les persones afectades per la reclamació de devolució de pagaments indeguts en prestacions socials. Entre gener i agost del 2024, el departament de Drets Socials i Inclusió va enviar 8.500 notificacions a persones beneficiàries d’ajudes socials on es reclamaven imports que ja s’havien pagat. Els anticapitalistes també volen saber quines seran les mesures que prendrà el Govern per “pal·liar” la situació i garantir que “no es torni a repetir”. Davant d’aquesta situació, el grup de la CUP al Parlament reivindica la Renda Bàsica Universal com la garantia perquè les ajudes siguin un “dret universal”.

Publicitat

Segons la CUP, l’errada en la majoria de casos ha estat causada per la “falta de coordinació” entre diferents departaments de la Generalitat i entre l’Estat i la Generalitat, així com per les “disfuncions” entre la Renda Garantida i l’Ingrés Mínim Vital. “Aquest fet posa en evidència que l’actual conjunt de prestacions socials tenen un encaix complex entre elles i un mal disseny”, ha assegurat la diputada de la CUP al Parlament Pilar Castillejo.

La diputada ha defensat que les prestacions han de canviar “en conjunt” perquè no són “cap garantia de drets”. Un canvi que passa, segons ha apuntat, no només per canvis normatius sinó també per posar més recursos humans, tècnics i econòmics perquè no es donin nous casos.

La consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez Bravo, va fer públic dimecres que ha demanat comparèixer al Parlament per tractar la situació dels pagaments indeguts a persones beneficiàries de prestacions socials. Concretament, davant de la comissió de Drets Socials i Inclusió de la cambra catalana.

Et pot interessar  La CUP registra la llei catalana pel dret a l'avortament per eliminar la penalització i els terminis
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut