Edició 2274

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 16 de octubre del 2024
Edició 2274

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 16 de octubre del 2024

La CUP nomena Non Casadevall secretari general i portaveu, Susana Moreno coportaveu, i Berta Ramis coordinadora

Presumeix d’haver “passat pantalla” de l’anterior cicle polític i retreu a ERC i Junts una falta de canvi de líders

|

- Publicitat -

La CUP ha nomenat Non Casadevall nou secretari general i portaveu, mentre Susana Moreno assumeix les tasques de coportaveu i referent en les relacions polítiques, i Berta Ramis esdevé coordinadora. El partit ha desvetllat aquest dimarts els tres noms que restaven del nou secretariat nacional, sorgit d’una candidatura única després de l’assemblea de finals de setembre. La nova direcció anticapitalista ha assegurat haver fet un exercici “d’honradesa i autocrítica” després d’haver perdut representació els darrers anys i ha presumit de ser els únics que han “passat pantalla” del darrer cicle independentista. La CUP ha retret a ERC i Junts que no hagin renovat els lideratges “i tornin a debatre sobre noms deixant de banda els projectes polítics”

Publicitat

Els cupaires han assegurat que els últims mesos han “reflexionat” després d’haver “patit diverses batzegades”, tant a nivell intern com pel que fa al context polític. Durant la presentació del nou secretariat celebrada a Vilafranca del Penedès, han reivindicat el procés ‘Garbí’ com a camí per recosir l’organització amb un mandat polític i organitzatiu “més necessari que mai”. “Cal una CUP forta, referencial i en lluita”, han asseverat.

La nova coportaveu, Susana Moreno, ha admès que hi ha “desencís” polític i que el suport que té ara la CUP “no és el desitjat”. “No passem pel millor moment i els plantejamets de lluita ara mateix no són, ni de bon tros, els desitjats”, ha entomat Moreno, que també ha subratllat que la situació a Catalunya “s’insereix en un món on el capitalisme i l’imperialisme generen més misèria, pobresa i violència”.

El nou secretari general, Non Casadevall, ha situat la CUP com “l’únic partit que ha fet els deures, que ha passat pantalla i que avança”. En aquest sentit, els cupaires han refermat que “el moment polític requereix canvi de lideratges” i han recriminat a les altres formacions independentistes -en al·lusió a ERC i Junts- que no hagin fet el mateix, “sinó que tornen a partir de debats sobre els noms i deixen de banda el projecte polític”.

Et pot interessar  La CUP denuncia que el discurs d'Illa és "la partitura de sempre, la sociovergència de tota la vida"

Casadevall ha insistit que la CUP ha “renovat l’estratègia i fet balanç d’allò que va funcionar i que no durant l’anterior cicle polític”, i ha assegurat que el secretariat nacional afronta els quatre anys de mandat “de forma cohesionada”.

“Embat” a l’estat espanyol

La nova direcció de la CUP ha defensat la formació com a “far d’esperança” davant les diferents lluites socials i polítiques. Non Casadevall ha conclòs que són “l’única alternativa per a aquells qui no renuncien a la independència ni a millorar la vida de les persones”. “Ho farem costi el que costi”, s’ha compromès, tot garantint que els nous líders del partit treballaran per “refundar l’independentisme popular” i per “generar les condicions necessàries que permetin un nou embat contra l’estat espanyol”.

Preguntats sobre quines són les aspiracions per recuperar representació a les institucions, Moreno ha dit que l’objectiu del partit “no és ocupar cadires” i ha ressaltat que reforçaran la formació interna per assolir “nous lideratges ferms” de cara a la militància i els votants. “No renunciem a res i anem a tot”, ha refermat.

Per últim, el partit ha avançat que reunirà la primera mesa nacional de la nova etapa el proper 9 de novembre a Perpinyà.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut