Edició 2165

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 29 de juny del 2024
Edició 2165

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 29 de juny del 2024

La CUP manté l'”escepticisme” sobre la investidura de Puigdemont després de reunir-s’hi

Alerten que qualsevol govern que necessiti el PSC "suposarà un retrocés en polítiques nacionals i aboca a una sociovergència per a la legislatura vinent"

|

- Publicitat -

La formació independentista i anticapitalista de la CUP s’ha reunit amb Junts per tal d’abordar la hipotètica investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, la qual el president a l’exili va anunciar arran d’haver estat la segona força més votada el 12-M, però que necessita l’abstenció del PSC per a tirar endavant. Davant aquest escenari, els cupaires han reclamat que “Junts+ expliqui públicament les condicions d’aquesta suposada abstenció”. Representants de la CUP també ha mantingut reunions amb ERC i Comuns Sumar aquesta setmana.

Publicitat

A través d’un comunicat que s’ha fet públic un cop conclosa la reunió, els anticapitalistes han afirmat que es mantenen “escèptics” amb la candidatura de Puigdemont perquè alerten que, a banda de requerir el PSC, les “polítiques defensades” per Puigdemont en campanya “no corresponen a un marc de sobirania”, especialment en l’àmbit econòmic. A més a més, la CUP lamenta que el PSC i Junts “tenen programes i polítiques similars tant en el terreny de l’impuls del Hard Rock i les carreteres, en el terreny econòmic i social, però també en el terreny que la solució del conflicte passa per Madrid”.

Els cupaires posen de manifest que “qualsevol govern que passi pel suport del PSC o per part d’aquest suposarà un retrocés en polítiques nacionals i aboca a una sociovergència per a la legislatura vinent”.

Pel que fa a la constitució del Parlament el pròxim 10 de juny, la formació anticapitalista ha traslladat a Junts+, ERC i Comuns Sumar “la necessitat de treballar perquè la Mesa serveixi per garantir drets, defensar la sobirania del Parlament, els drets dels seus diputats i fer front a la repressió de l’Estat”. A més, consideren que l’òrgan de govern de la cambra és “una peça clau a l’hora d’emprendre accions relatives a les resolucions del Tribunal Constitucional”.

Et pot interessar  Boye confirma que Puigdemont tornarà a Catalunya malgrat el risc de ser detingut
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut