“Què fa ERC fent de comparsa de totes les polítiques de la dreta?”. Aquesta és la pregunta que ha llançat aquest dimarts la diputada de la CUP Laia Estrada, després de registrar l’esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat. En aquest sentit, els anticapitalistes han instat el Govern a “trencar l’acord pressupostari amb el PSC” per a “confrontar aquest model que només porta més destrucció del territori, més precarietat, més pobresa i més dependència de l’Estat espanyol”. En aquest context, Estrada ha celebrat que els comuns també esmenin els comptes i ha esperat que “es mantinguin ferm”. I ha reblat sobre el Hard Rock: “No és el moment d’acceptar cap moratòria ni cap contrapartida que no sigui enterrar el projecte per sempre”.
En roda de premsa al Parlament aquest dimarts, Laia Estrada ha carregat contra el primer secretari del PSC, Salvador Illa, de qui ha dit que és “el candidat de la dreta negacionista, espanyolista i antisocial del país”. I ha insistit en aquest punt: “És el candidat del PSC, però també de Junts, de Cs, de Vox, del PP, de la patronal i de Foment. I el seu model ens aboca a una distopia irracional”.
És per això que la diputada de la CUP ha reclamat al Govern que trenqui el pacte amb el PSC, perquè “el que hauria d’estar fent les esquerres és confrontar aquest model”. I s’ha dirigit al president Pere Aragonès: “És davant la seva darrera oportunitat de confrontar. I el primer que hauria de fer és trencar l’acord pressupostari amb el PSC”.
D’altra banda, Estrada ha defensat que “posar fi” al projecte del Hard Rock “és una qüestió de voluntat política”. En aquest context, ha celebrat que els comuns hagin presentat esmena a la totalitat i ha desitjat que “es mantinguin fermes”. “No és moment d’acceptar cap resolució temporal, cap moratòria, ni cap contrapartida que no sigui enterrar de forma clara i definitiva aquest projecte per sempre”, ha advertit.
Propostes per a la pagesia
Aquest dimarts arrenca al Parlament el ple monogràfic sobre la pagesia, on els anticapitalistes faran 25 propostes, que ha explicat el diputat Dani Cornellà. Entre aquestes hi ha la creació d’una distribuïdora pública que “garanteixi preus justos”, exigir que els productes importants compleixin els mateixos requisits que els europeus o instar els grups que donen suport al govern espanyol que facin complir la llei estatal de la cadena alimentària.