Edició 2259

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 01 de octubre del 2024
Edició 2259

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 01 de octubre del 2024

La CUP crida a reconstruir un independentisme “ampli i popular” per impedir que els polítics es tornin a fer enrere

Estrada diu 7 anys després de l'1-O que la independència és la forma "més viable" per defensar a la majoria

|

- Publicitat -

La diputada de la CUP al Parlament Laia Estrada ha fet una crida a reconstruir un independentisme “popular i ampli de base” per impedir que els líders polítics tornin a fer-se enrere. “Que qui capitanegi el procés sigui el poble”, ha dit Estrada per després afegir que no pot tornar a passar que els líders posin per davant “interessos partidistes”. 7 anys després de l’1 d’octubre, la diputada ha reivindicat que la independència és la forma “més viable i eficaç” per defensar els interessos de la majoria de la ciutadania. Estrada també ha afegit que un dels aprenentatges de l’1-O és que era “mentida” que el procés seria un “trànsit plàcid” passant de la llei a la llei. Segons ha defensat, només és possible des d’una “ruptura democràtica”.

Publicitat

Estrada s’ha referit al referèndum de l’1 d’octubre com “l’exercici de sobirania popular més important” i, 7 anys després de l’1-O, ha refermat l’aposta de la CUP per la independència. “La independència és la forma més efectiva per garantir els drets socials, civils i polítics”, ha dit en roda de premsa des del Parlament.

En el moment polític actual, la diputada cupaire ha defensat que cal reconstruir l’independentisme perquè “lideri la lluita social” en favor de la majoria de la població.

En l’àmbit de l’autocrítica, Estrada ha assenyalat que un dels “grans aprenentatges” és que no es pot deixar que les institucions “segrestin” la voluntat popular “ni delegar-los el procés d’empoderament”. En aquest sentit, ha afirmat que no pot tornar a passar que uns líders polítics posin per davant els “interessos partidistes”.

Et pot interessar  La CUP carrega contra Junts i la seva negativa a regular els lloguers de temporada

Preguntada per la sentència del Tribunal Suprem que confirma la no aplicació de la llei d’amnistia pel delicte de malversació als condemnats per l’1-O, Estrada l’ha qualificat “d’indignant” però també ha dit que no l’ha sorprès. Ha lamentat també que els jutges actuïn com a “hooligans de la ultradreta” i que ara hi hagi més policies de l’1-O amnistiats que no pas independentistes.

Tancament de l’oficina d’Acció a Tel Aviv

Estrada ha demanat que el Govern posi “punt i final” a les relacions polítiques i comercials amb Israel. I, en aquest sentit, ha reclamat que tanqui l’oficina d’Acció a Tel Aviv tal com assegura que fa molt temps demana la comunitat palestina a Catalunya. “Ja van 75 anys de colonització israeliana, un any de genocidi i 4 invasions al Líban. Són crims de guerra, no té un altre nom”, ha defensat Estrada.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut