Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

La CUP celebra l’amnistia com a “victòria de la força popular” però critica que “no repara les vulneracions de drets”

La formació independentista es compromet a vetllar perquè l'amnistia "sigui un punt de partida per a un nou i necessari embat contra el Règim"

|

- Publicitat -

La formació anticapitalista i independentista de la CUP se suma a les celebracions per l’aprovació definitiva de la llei d’amnistia, que ha tingut lloc el matí d’aquest dijous després d’un tens debat. Malgrat haver-se mostrat sempre escèptica amb l’amnistia, la CUP n’ha aplaudit l’aprovació perquè és “un exemple de victòria de la força popular” que “acaba amb la repressió”. Així i tot, els anticapitalistes han matisat a través de Twitter que aquesta llei “no repara les vulneracions de drets fonamentals dels darrers anys”.

Publicitat

En aquesta línia, i encara mostrant-se crítics, els cupaires lamenten que la llei aprovada “no incorpora una concepció de l’amnistia que pugui ser un acord polític per obrir un futur democràtic”. Així, creuen que és “l’aixecament del càstig” i consideren que es continua sense poder “abordar l’autodeterminació amb maduresa”. “S’ha fet amb un discurs de pacificació i tancament per dalt del conflicte”, afegeixen.

A més, la CUP critica que la llei s’hagi aprovat “en un context de refalcament de l’autonomisme i el règim del 78”, i retreuen a Junts i a ERC la seva “acció política de pacificació del conflicte” en pactar amb el govern espanyol “perquè s’hi veuen obligats per salvar la seva legislatura”.

Paral·lelament, alerten que el poder judicial “està qüestionant” la legitimitat del Congrés dels Diputats. En aquest context, avisen el PSOE que haurà de triar entre “apostar per democratitzar Espanya i reconèixer el dret a l’autodeterminació i intervenir el poder judicial en termes democràtics” o bé “ser engolit per les forces reaccionàries”.

El partit independentista també es compromet a vetllar perquè l’amnistia “sigui un punt de partida per a un nou i necessari embat contra el Règim”. A més, avisen que estaran “atents” davant de qüestions com les acusacions per terrorisme, que qualifiquen d'”absurdes” i que creuen que només serveixen per “mantenir un fil d’amenaça constant”.

Et pot interessar  AUDIO | El jutge del 'cas Volhov' presumeix sense cap mena de vergonya de prevaricar: "Jo he tombat la llei d'amnistia"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut