Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

La CUP carrega contra l’ampliació de l’aeroport i constata que s’enceta “la legislatura del cinisme”

Recorda que el turisme "gentrifica les ciutats i expulsa els veïns" i que l'ampliació comportaria "més emissions i destrucció d'espais naturals"

|

- Publicitat -

La formació anticapitalista de la CUP ha carregat contra la reactivació de la mesa tècnica per la “modernització” de l’aeroport del Prat que va anunciar el nou president de la Generalitat, Salvador Illa. La portaveu de la formació, Laia Estrada, no té cap dubte que la modernització consistirà en una ampliació de les instal·lacions, i lamenta que aquest gest “demostra que estem davant la legislatura del cinisme”. 

Publicitat

La portaveu de la formació, Laia Estrada, ha aprofitat també per denunciar la “turistificació massiva” que pateix el país, especialment després de les dades que confirmen que Catalunya va rebre 2,4 milions de turistes el passat mes de juliol, una xifra que supera de bon tros les dades prepandèmia. En aquesta línia, Estrada ha recordat que el turisme “gentrifica les ciutats i expulsa els veïns” i que l’ampliació comportaria “més emissions i destrucció d’espais naturals”.

“El que és clau és garantir que els trens arribin arreu del territori i a l’hora“, ha reblat la diputada anticapitalista en matèria de “macroprojectes de transports”. La portaveu ha insistit que l’entrevista a TV3 al president de la Generalitat, Salvador Illa, “demostra que estem davant la legislatura del cinisme”.

Estrada ha repassat l’actualitat informativa des de la sala de premsa del Parlament. A més de l’anunci fet per Illa, els cupaires han parlat de l’acollida de 200 persones migrants a Tossa de Mar (Selva). Estrada ha explicat que Tossa de Mar té més de 20.000 places hoteleres, per això pensa que és “ridícul” plantejar que l’arribada d’aquest grup de sol·licitants d’asil sigui un problema per la població.

Et pot interessar  Junts i la CUP collen Parlon: volen que comparegui al Parlament pel dispositiu dels Mossos per detenir Puigdemont

“El que s’està fent és comprar i fiançar els marcs del feixisme per terra mar i aire”, ha manifestat. La portaveu ha lamentat que “es posi el focus en les persones vulnerables per no mirar els veritables responsables” de qüestions com la pujada del preu de l’habitatge, el treball precari o la saturació dels serveis públics.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut