Edició 2237

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 09 de setembre del 2024
Edició 2237

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 09 de setembre del 2024

La CUP acusa l’organització de la Copa Amèrica de donar “dades falses” per “justificar subvencions i exempcions fiscals”

La diputada Laure Vega qualifica d'"absolut escàndol" la falsificació de les dades i reclama a les administracions implicades "transparència"

|

- Publicitat -

La formació anticapitalista de la CUP explorarà “qualsevol via legal” contra l’organització de la Copa Amèrica, després de saber-se que aquesta ha falsejat les dades de visitants i d’audiència per tal d’aconseguir “subvencions, exempcions fiscals i permisos de residència exprés” lligades a l’esdeveniment i a la declaració d’aquest com a Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic. La diputada de la CUP Laure Vega ha qualificat d’“absolut escàndol” la falsificació de les dades, i ha reclamat a totes les administracions implicades “transparència” i que ho “investiguin”.

Publicitat

“Les dades dels 2,5 milions de visitants i l’impacte econòmic de 1.115 milions d’euros no estan basades en absolutament res” ha denunciat Vega, tot afegint que aquestes mateixes dades van ser “proporcionades per part de la mateixa organització i reproduïdes en els diferents decrets governamentals que han servit per a justificar les subvencions públiques, les exempcions fiscals i els permisos de residència exprés”.

En aquest context, la diputada de la CUP ha criticat la manca de “transparència” per part de les administracions que han participat de la promoció de la competició de vela. “Actualment, estem parlant de més de 58 milions d’euros a fons perdut”, ha emfatitzat Vega. Per això, ha reclamat que “es posi a disposició i s’investiguin tota la informació relativa a la Copa Amèrica i als contractes”.

D’altra banda, els anticapitalistes exploraran les vies legals “per tal que es depurin responsabilitats” per aquests fets que denuncien. “S’està utilitzant diners públics per una mena d’esdeveniment que no impacta realment en un sentit positiu a les ciutats on s’instal·la i perquè l’erari públic justifiqui una sèrie de regates que són pràcticament de rics”, ha conclòs.

Et pot interessar  La Guàrdia Civil desplegarà més de 250 efectius i sis embarcacions per la Copa Amèrica
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut