Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

La Comissió Europea valora incorporar el català, el gallec i el basc a la plataforma Erasmus +

La resposta de la comissió, tanmateix, arriba després que ERC, Junts per Catalunya i el PNB hagin denunciat l'exclusió deliberada de les tres llengües de la plataforma Erasmus + per part de l'Estat

|

- Publicitat -

Grans notícies per al català, el gallec i el basc. La Comissió Europea ha obert la porta  per primera vegada a incorporar les tres llengües a la plataforma per aprendre idiomes (OLS) del programa Erasmus +. La responsable d’Innovació, Investigació, Cultura i Joventut, Mariya Gabriel, ha dit que han rebut la sol·licitud del govern espanyol i assegura que “comprèn” l’interès que han mostrat diverses forces polítiques per tal que els tres idiomes formin part d’Erasmus +, i s’ha compromès a estudiar la “viabilitat” de la sol·licitud “tenint en compte factors de proporcionalitat i rendibilitat”.

Publicitat

Gabriel ha assegurat que són conscients que “les llengües cooficials d’Espanya no només són molt presents en tots els aspectes de la vida de les respectives comunitats autònomes, sinó que també són llengües d’aprenentatges” en els seus sistemes educatius. És per aquest motiu que assegura comprendre la insistència i l’interès de les diferents formacions polítiques d’incloure els idiomes.

Tanmateix, no tot és tan bonic com sembla. La resposta de la comissària després que eurodiputats d’ERC, Junts per Catalunya, el PNB i els copresidents de l’intergrup de minories de l’Eurocambra hagin denunciat l’exclusió deliberada de les tres llengües cooficials de la plataforma Erasmus +.

A través d’un comunicat, l’eurodiputada d’ERC Diana Riba la lamentat que “el canvi de postura del govern espanyol arriba tard i malament”, però celebra que “la pressió que s’està exercint des de Catalunya, Euskadi i Galícia estigui tenint efecte i obri la porta a incorporar les respectives llengües a la plataforma OLS”. Creu que és un pas important cap a la solució del que defineix com una “anomalia greu que va contra la diversitat i la inclusivitat”. Amb tot, adverteix que ERC continuarà “amatent” perquè “el govern espanyol no es faci enrere en la seva petició i que la Comissió faci tot el que està a les seves mans per garantir la inclusió de les tres llengües”

Et pot interessar  El Parlament reclama el Govern a incrementar els recursos del Consorci per a la Normalització Lingüística
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut