Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

La Comissió d’Ètica de la Fiscalia de Sánchez neix coixa de valors ètics

|

- Publicitat -

La Comissió d’Ètica Fiscal, el nou òrgan de la Fiscalia encarregat d’interpretar si els integrants del Ministeri Públic compleixen amb el codi deontològic que els és propi, comença malament. Segons expliquen a EPE, aquesta comissió neix amb sospites de corrupteles en els processos de selecció: totes les places han estat ocupades per membres de la conservadora Associació de Fiscals (AF) després d’una campanya en què la resta d’organitzacions pràcticament no han pogut ni participar.

Publicitat

Així doncs, la Junta Electoral que va monitorar les eleccions a aquest nou òrgan ha impulsat un expedient informatiu després de la denúncia de la Unió Progressista de Fiscals (UPF), per “irregularitats” durant la campanya celebrada per a cobrir les places d’aquest òrgan els passats 13 i 16 de desembre.

Tot i que l’expedient apunta cap a una vulneració del principi d’igualtat en els comicis, fonts pròximes a l’òrgan veuen complicat que es pugui arribar a anul·lar les eleccions i repetir el procés, que seria el més just. UPF considera que la campanya activa que va realitzar l’associació majoritària entre els seus membres va posar en una posició de desavantatge la resta de candidatures personals, limitant així les seves possibilitats i trepitjant clarament el principi d’igualtat.

El resultat és que tots els membres de la nova Comissió d’Ètica del Ministeri Fiscal estan afiliats a l’Associació de Fiscals, un fet que impedeix la pluralitat dins l’òrgan. “Tristíssim, perquè a això, li diran Comitè d’Ètica”, afegeixen les fonts de l’associació progressista consultades per EPE.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut