Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

La comissió de seguiment PSC-ERC del pacte d’investidura es posarà en marxa la setmana que ve

Moret diu que el finançament singular és un dels compromisos "més importants" i que el Govern ja hi està treballant

|

- Publicitat -

La comissió de seguiment del pacte d’investidura formada per membres del PSC i d’ERC es “posarà en marxa” la setmana que ve, segons ha explicat la portaveu dels socialistes i membre d’aquesta comissió, Lluïsa Moret, en una entrevista a TV3. Moret admet que el finançament pactat és un dels compromisos “més importants” que van permetre investir Salvador Illa com a president de la Generalitat. I ha assegurat que la consellera d’Economia, Alícia Romero, ja està posant “fil a l’agulla” i té el seu equip treballant “intensament” per veure “les decisions que s’han d’anar prenent i quines suposen algun canvi legislatiu o no”.

Publicitat

Tal com es va fer públic fa unes dies, la comissió de seguiment de l’acord d’investidura estarà formada per 6 persones, 3 de cada formació política. Per part del PSC, la Viceprimera secretària del PSC, Lluïsa Moret; el president del partit al Parlament, Ferran Pedret; i el secretari de programes, Javier Villamayor. La delegació d’ERC estarà formada per la portaveu del partit al Parlament, Marta Vilalta; l’exvicepresidenta Laura Vilagrà i l’exconseller i diputat Juli Fernández.

Moret ha negat que hi hagi una “quota pactada” en resposta a les declaracions del president socialista d’Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra. Segons la portaveu del PSC, es tracta d’un nou model de recaptació d’impostos i no es veurà la quantitat exacta fins que s’apliqui. “Hi ha moltes especulacions però no se sabrà fins que aquesta gran infraestructura financera i fiscal es posi en marxa”, ha insistit. I és que Ibarra ha xifrat en 30.000 milions d’euros els recursos de més que tindria Catalunya amb el finançament singular.

La portaveu de PSC ha defensat que es tracta d’un model “replicable” a altres territoris de l’estat espanyol i ha afegit que pot ser “punta de llança” per reflexionar sobre els possibles canvis que s’han d’implementar al model autonòmic de finançament.

Et pot interessar  Marta Rovira evita ara per ara respondre les acusacions de Junqueras "per responsabilitat"

Malgrat les crítiques de comunitats autònomes del PP i del PSOE, Moret li ha tret importància assegurant que ja hi estan acostumats. I ha afegit que quan hi ha un “canvi de paradigma” sempre es generen “tensions”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut