Edició 2284

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 26 de octubre del 2024
Edició 2284

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 26 de octubre del 2024

La Comissió de Garanties d’Esquerra estudia si la candidatura ‘Recuperem ERC’ incompleix el principi de paritat

La llista del Col·lectiu 1-O proposa Xavier Martínez com a president i Àngel Ruiz com a secretari general del partit

|

- Publicitat -

La Comissió de Garanties d’ERC ha rebut la petició de desenes de militants que demanen que s’impugni la candidatura ‘Recuperem ERC’, que impulsa el corrent intern ‘Col·lectiu 1-O’, per un possible incompliment del principi de paritat. Fonts d’ERC han explicat a l’ACN que Garanties ha rebut l’escrit, i que els òrgans corresponents han de valorar ara si, tal com planteja la petició, la llista en qüestió respecta la paritat o no. ‘Recuperem ERC’ proposa Xavier Martínez com a president i Àngel Ruiz com a secretari general del partit, és a dir, dos homes als dos principals òrgans de la direcció. Sí que hi ha paritat en el conjunt de la llista: és un equip de 18 persones, amb 9 homes i 9 dones.

Publicitat

Des de la candidatura ‘Recuperem ERC’ asseguren a l’ACN que no els consta que la Comissió de Garanties del partit estigui estudiant la possible impugnació de la seva llista per si no complís el principi de paritat.

L’assemblea del Col·lectiu 1-O va acordar a principi de setembre proposar Xavier Martínez com a president d’ERC, i Àngel Ruiz com a secretari general. La llista la completen 16 persones més, d’un equip de 18, on hi ha 9 homes i 9 dones. Hi ha partitat, doncs, en el total de la llista, però no en els dos màxims òrgans (presidència i secretaria general).

El Col·lectiu 1-O, corrent crític intern d’Esquerra, va presentar la setmana passada la candidatura ‘Recuperem ERC. La independència des de les bases’ al congrés del 30 de novembre. La llista reclama una renovació, i critica l’acord de la direcció amb el PSC per investir el president del Govern, Salvador Illa. En aquest sentit, insta el 44% de la militància que va votar ‘no’ al pacte a unir-se a la seva candidatura.

Et pot interessar  Junts, ERC i CUP pacten una resolució que "denuncia la rebel·lia de la cúpula judicial" en no aplicar l'amnistia
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut