Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

La campanya “La universitat, en català!” aplega més de 200 queixes per discriminació del català als graus

|

- Publicitat -

La Plataforma per la Llengua, juntament amb la SEPC , la FNEC i la BEA, van impulsar una iniciativa per denunciar discriminacions lingüístiques en l’àmbit universitari. Amb el nom de “La universitat, en català!”, la campanya va activar una web que el dia d’avui ha recollit més de 200 queixes relacionades amb els canvis de llengua d’una assignatura, incomplint el pla docent, i la manca d’oferta d’assignatures en català.

Publicitat

Sovint també han rebut una mostra clara d’absència d’assignatures en català, especialment als màsters i postgraus. Els exemples d’aquestes discriminacions són incomptables. Des d’excuses d’una professora que demanava fer presentacions orals en castellà perquè hi havia 2 alumnes d’Erasmus, fins a l’exigència de presentar treballs en castellà perquè “és més fàcil corregir”.

La primera conclusió d’aquesta campanya ha estat que dir que “la majoria d’assignatures s’imparteixen en català” és, com a mínim, qüestionable.

Et pot interessar  Emergència lingüística: el català a l'ESO registra la pitjor nota des del 2013 a les competències bàsiques
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut