Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024
Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024

Junts vol que la gestió de Rodalies sigui 100% catalana i sense empresa compartida i ERC demana que es desplegui l’acord

La CUP vol que el Parlament insti l'executiu a no acceptar ni negociar cap més "macro esdeveniment" sense els informes corresponents

|

- Publicitat -

El grup parlamentari de Junts ha registrat una moció de cara al ple del Parlament de la setmana que ve on pretén que s’exigeixi al govern espanyol que el traspàs de Rodalies sigui “immediat i integral”, amb tots els recursos econòmics corresponents. A més, el grup d’Albert Batet reclama que la propietat i gestió passin a ser 100% catalanes, i no pas a través de cap empresa compartida. Al seu torn, el grup d’ERC vol que el ple insti el Govern a desplegar l’acord bilateral del traspàs “integral” de Rodalies. D’altra banda, el PPC ha registrat una moció on proposa aturar la supressió dels projectils de foam utilitzats pels Mossos com a mitjà de “defensa i dispersió” en situacions de desordres públics.

Publicitat

Al text de la seva moció sobre Rodalies, ERC també insisteix que cal constituir la nova operadora entre 2024-2025, el traspàs de les primeres infraestructures durant el 2025 i, abans d’acabar el 2024, l’execució de les fites acordades per la viabilitat econòmica del traspàs, la millora del servei i la garantia pública de la mobilitat.

En una altra moció, els republicans volen instar el Govern de Salvador Illa a recuperar, abans de finalitzar el 2024, el contingut del Decret Llei de mesures urgents en matèria d’habitatge, amb l’objectiu d’omplir els buits de la Llei estatal pel dret a l’habitatge pel que fa al lloguer temporal i el d’habitacions i establir un règim sancionador.

El grup de Junts també ha registrat una altra moció on demana que el Govern resolgui amb “celeritat” la dotació d’intèrprets de la Llengua de Signes Catalana a tots els estudiants signants que ho han sol·licitat i que ho requereixen.

Et pot interessar  Junts enllesteix el seu full de ruta i presenta una nova executiva liderada per Puigdemont i Turull

De la seva banda, el grup de la CUP vol que el Parlament insti l’executiu a no acceptar ni negociar cap més “macro esdeveniment” sense els informes que justifiquin la no generació d’emissions efecte hivernacle, el consum d’aigua sostenible i que aquests no comportin modificacions urbanístiques on es perdin espais naturals o agraris.

En un altre apartat, la formació anticapitalista també proposa que el ple insti el Govern a encarregar, en el termini d’un mes, una auditoria i un informe extern per valorar la Copa Amèrica.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut