Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Junts, sobre els decrets: “Si ens presenten un decret sense trampes els hi votarem a favor”

|

- Publicitat -

Malgrat les múltiples pressions rebudes, i després d’intenses negociacions les darreres hores, Junts per Catalunya no s’ha mogut d’on era pel que fa als decrets del govern espanyol que es voten aquest dimecres al Congrés dels Diputats, entre els quals hi ha el decret que entorpeix l’aplicació de l’amnistia. “Ara mateix continuem en el ‘no'”, ha assegurat la seva portaveu a la cambra baixa, Míriam Nogueras, en una entrevista a ‘El Món a RAC1’. La portaveu Malgrat tot, Nogueras també ha sostingut que “hi ha temps per a rectificar”. I s’ha dirigit al govern espanyol: “Els hem deixat clar que, si ens presenten un decret amb les mesures socials sense trampes els hi votarem a favor“.

Publicitat

Les negociacions s’han intensificat en les últimes hores i han involucrat els màxims dirigents de Junts per Catalunya. Segons fonts consultades per l’ACN, el secretari general del partit, Jordi Turull, va desplaçar-se aquest dimarts a Madrid per altres assumptes però al vespre, juntament amb Míriam Nogueras, va reunir-se amb el PSOE per a negociar. Turull, que ha passat la nit a la capital espanyola, ha agafat el tren de tornada a Barcelona aquest dimecres al matí.

El Decret 6/2023 (Òmnibus) s’ha negociat des del Ministeri de la Presidència, i inclou matèries del servei públic de Justícia, la funció pública, el règim local i el mecenatge. No obstant això, l’articulat d’aquest decret llei, concretament a l’article 43 bis, suposa una amenaça a l’hora d’aplicar l’amnistia als represaliats que la demanin, ja que estipula que el procés pot quedar paralitzat en cas que la justícia espanyola elevi el procediment a la justícia europea, un fet que, segons Junts, implica posar una “catifa vermella” perquè els jutges paralitzin l’entrada en vigor de l’amnistia.

Et pot interessar  GREU | La injustícia amnistia els 46 policies nacionals investigats per brutalitat policial contra els votants de l’1-O

Els decrets es voten aquest dimecres al Congrés dels Diputats, i, igual que en el ple d’investidura, el PSOE necessita els vots de Junts per tal de tirar-los endavant. Els socialistes compten amb el suport de Sumar, PNB, EH Bildu, BNG i ERC, que va anunciar que hi votaria a favor després d’haver revisat els textos i no haver trobat cap “amenaça nova” a l’amnistia, ni tampoc interferències a l’autogovern català. No obstant això, Junts es manté atrinxerat en el ‘No’, suportant les pressions que Puigdemont va denunciar que la formació rebia de tot arreu: PSOE, Sumar, ERC i el mateix Govern català.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut