Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Junts recorda a ERC que el govern de Collboni va “decidir-lo” el PP

El portaveu de JxCat insta Illa a "fer el primer debat d'investidura" si "està tan convençut que ja té els suports"

|

- Publicitat -

La formació de Junts ha alertat ERC que la hipotètica entrada al govern municipal de Barcelona, liderat actualment pel socialista Jaume Collboni, “seria entrar en un govern que ha decidit el PP“. Així s’ha expressat aquest dimecres el vicepresident del partit i regidor, Josep Rius, en la vigília de la consulta republicana als militants d’ERC Barcelona, el resultat de la qual la direcció del partit ha assegurat que “respectarà”.

Publicitat

Rius, que aquest matí ha estat entrevistat a RTVE,  ha insistit que “el fet que Collboni fos alcalde va ser per un pacte gens coherent i contra-natura entre socialistes, comuns i el PP”. Així i tot, s’ha mostrat “molt respectuós” amb la consulta interna d’ERC.

D’altra banda, sobre el relleu de Xavier Trias, que ja va anunciar que es retiraria si no era escollit alcalde, Rius ha assegurat que serà el mateix Trias qui “comuniqui la data” quan cregui i ha defensat que “hi ha molta gent dins del grup municipal que pot agafar el relleu”.

Pel que fa a les negociacions per a la investidura, Josep Rius ha tornat a receptar “discreció” com en les negociacions per a la Mesa del Parlament. Tal com va fer aquest dimarts el secretari general del partit, Jordi Turull, també ha reptat Salvador Illa a fer un pas endavant: “Si el senyor Illa, com ahir va expressar, està tan convençut que ja té els suports, doncs que sigui ell qui faci el primer debat d’investidura.”

Et pot interessar  Divisió entre les bases republicanes: gran part del Govern i de l'executiva d'ERC es posiciona contra Junqueras
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut