Edició 2209

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 12 de agost del 2024
Edició 2209

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 12 de agost del 2024

Junts reclama la compareixença d’Illa per a “retre comptes” sobre la composició del nou Govern

També demanen explicacions a ERC i els Comuns perquè "d'un acord entre forces suposadament d'esquerres n'ha sortit un govern de dretes i espanyolista"

|

- Publicitat -

Junts per Catalunya no ha trigat a exercir el seu paper com a principal partit a l’oposició. Els independentistes, que han acudit a l’acte de presa de possessió dels nous membres de l’executiu del PSC, han reclamat la compareixença del nou president, Salvador Illa, per tal que reti comptes sobre la composició del Govern, el qual està marcat per diversos consellers amb un fort tarannà conservador i anticatalanista. Així mateix, Junts també ha demanat “explicacions” a ERC per permetre la conformació d’un nou Govern “espanyolista i amb clara vocació autonomista”, així com als Comuns.

Publicitat

La portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, ha denunciat que de l’acord tancat entre forces “suposadament d’esquerres ha acabat sortint” un govern de dretes i espanyolista”. “El partit considera que el nou executiu no representa tot el país, al contrari, és un govern de part, excloent i espanyolista, amb perfils conservadors molt allunyats de la centralitat política catalana”, ha exposat Sales.

Sales també ha posat de manifest que el nou executiu “oficialitza el retorn a l’autonomisme i, fins i tot, posa en risc la immersió lingüística”. En aquesta línia, Sales s’ha mostrat especialment crítica amb la nova consellera d’Educació, Esther Niubó, arran de la defensa que la nova consellera va fer del 25% del castellà a les escoles. Així mateix, també ha carregat contra el nou titular d’Exteriors, Jaume Duch, “amb gran voluntat espanyolista”, i que va dedicar-se a boicotejar la tasca dels republicans a l’exterior.

En aquest context, la portaveu de Junts ha situat el seu partit com l’única “alternativa”, i ha advertit que seran “implacables amb el Govern de Salvador Illa i vetllarem perquè no es produeixin retrocessos de país, en termes nacionals, de progrés i de benestar”. “Des de Junts, treballarem per liderar l’alternativa que Catalunya necessita i que permeti a l’independentisme recuperar el Govern de la Generalitat” ha conclòs Sales.

Et pot interessar  ERC trasllada a Rull l'acord per investir Illa en el marc de la ronda de consultes
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut