Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Junts rebutja la reforma de la llei d’estrangeria mentre l’Estat no delegui les competències en immigració

Nogueras recorda que Catalunya ha estat "sempre" solidària i ho continua essent, però "no pot ser que siguem sempre els que paguem"

|

- Publicitat -

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha insistit que la seva formació no donarà suport a la reforma de la llei d’estrangeria ni avalarà l’enviament a Catalunya de 31 dels 347 menors immigrants que es troben a les Canàries mentre l’Estat no delegui les competències en immigració a Catalunya. Nogueras recorda que Catalunya ha estat “sempre” solidària i ho continua essent, però “no pot ser que siguem sempre els que paguem” i “aquest abús requereix que ens plantem”.

Publicitat

Junts ja va advertir que no donaria suport a la llei mentre no es dugui a terme la transferència de les competències en immigració en els termes que va acordar amb el PSOE el gener d’aquest any en el marc de la negociació de l’aprovació dels decrets anticrisi.

“Si no hi ha una exclusió de Catalunya d’aquesta llei i, per tant, d’aquest repartiment, no podrem votar a favor d’una norma que encara tensa més el nostre país”, ha sentenciat la portaveu de Junts.

“El govern espanyol està negociant amb Junts la delegació de competències en immigració, i un cop s’hagi tancat aquesta delegació podem parlar de Canàries, o de La Rioja o Cantàbria, que tenen zero menors no acompanyats”.

Junts recorda que Catalunya ja va acollir sense rebre recursos prop de 2.000 dels 6.000 immigrants que van entrar en l’últim incident fronterer. “Catalunya és un país d’acollida, el que no es pot fer és abusar del sentit de solidaritat, i davant aquest abús toca que ens plantem”.

El ministre de Política Territorial, Ángel Víctor Torres, va advertir aquest dimarts des de la taula del Consell de Ministres que la posició de Junts no és assumible i que el repartiment de menors es faria entre “tots” els territoris, Catalunya inclosa.

Et pot interessar  Rufián demana "respecte" pels menors no acompanyats i retreu que "no són paquets d'Amazon"

Nogueras ha fet aquestes manifestacions coincidint amb la reunió de la Sectorial d’Infància que ha reunit l’Estat i les comunitats autònomes a Canàries per aprovar el repartiment de 347 menors immigrants no acompanyats que es troben a l’arxipèlag. La Conferència Sectorial també debat la reforma de la llei d’estrangeria acordat entre l’executiu espanyol i el govern canari, que planteja un mecanisme de “solidaritat obligatòria” en el repartiment de menors no acompanyats entre les comunitats autònomes.

La posició de Junts deixa l’aprovació de la reforma de la llei d’estrangeria en mans del PP, que ja ha dit que accepta el repartiment que s’aprova aquest dimecres entre els territoris, però que estableix condicions de suficiència financera per a l’aprovació de la llei.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut