Edició 2262

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 04 de octubre del 2024
Edició 2262

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 04 de octubre del 2024

Junts presentarà esmenes a la reforma de la ‘Llei mordassa’

Míriam Nogueras: "Junts no fa adhesions, negocia"

|

- Publicitat -

Junts ha anunciat aquest dijous que té intenció de presentar les seves pròpies esmenes a la reforma acordada entre el PSOE i Bildu de la Llei de Seguretat Ciutadana, l’anomenada ‘Llei mordassa’. La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha afirmat que la seva formació “estudiarà” el text que Bildu els ha fet arribar aquest dijous al matí, però ha advertit que Junts “no fa adhesions”, i per tant “negociarà i presentarà les seves propostes durant el període d’esmenes”. En tot cas ha destacat que, com altres forces, Junts “sempre ha defensat la derogació d’aquesta llei regressiva” i aposta per “una llei democràtica de seguretat ciutadana per a Catalunya”.

Publicitat

Nogueras ha recordat que la llei de Seguretat Ciutadana que està en vigor va ser aprovada amb els únics vots del PP el 2015, quan el govern de Mariano Rajoy disposava de majoria absoluta al Congrés dels Diputats.

En tot cas, la formació de Carles Puigdemont recorda que Junts sempre ha defensat la derogació i mai s’ha mogut dels seus plantejaments inicials sobre la norma. “Som on érem”, han apuntat fonts de la formació.

Per això han advertit que cap formació, tampoc Bildu, pot demanar el seu suport incondicional a la reforma. “El que val per al PSOE també val per a la resta de partits polítics”, perquè “des de Junts negociem, no fem adhesions”.

El març del 2023, en l’últim intent fallit del Congrés per modificar la llei, Junts ja va advertir que no donaria suport a una “reforma light” i va votar en contra de la reforma de la Comissió d’Interior, com també ho van fer així ERC i Bildu.

Et pot interessar  Bildu acorda amb el govern espanyol una reforma de la 'llei mordassa'

La formació considerava que el text acordat entre el PSOE i Podem mantenia “principis de seguretat antidemocràtics” i només “rebaixava el to” de la llei aprovada pel PP.

L’acord entre el PSOE i Bildu anunciat per la portaveu dels abertzales, Mertxe Aizpurua, reforma alguns dels aspectes més polèmics de la llei i aposta per “avançar progressivament en l’eliminació de les pilotes de goma”, “rebaixar a falta lleu la desobediència a agents policials” i “agilitzar el tràmit d’asil amb el compromís de revisar en 6 mesos les devolucions en calent”.

ERC es “felicita” per l’acord

Des del grup d’ERC, que signarà la proposició de llei, es “feliciten” pel pacte assolit i perquè “el PSOE finalment accepti dur a terme una reforma de la denominada llei mordassa que en derogui aquells aspectes lesius pel que fa a l’exercici dels drets fonamentals”. En aquest sentit, fonts de la formació subratllen que l’acord “inclou textos treballats i proposats pel nostre grup i transaccionats amb d’altres”, i que “queda clar que ERC ha jugat aquest partit amb Bildu durant els 90 minuts”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut