Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

Junts insta la Comissió Europea a intervenir després que un grup de jutges hagi enviat una guia contra l’amnistia

Carles Puigdemont i Toni Comín denuncien que el "greu incident" en el si del CGPJ va en contra de la independència judicial i la democràcia

|

- Publicitat -

Junts – Lliures per Europa ha elevat a la Comissió Europea una queixa per la guia contra l’amnistia enviada per un grup de jutges a través del correu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i demana a l’executiu comunitari que intervingui davant del “greu incident”. En una carta dirigida a la comissària d’Interior, Ylva Johansson, i la comissària de Justícia, Vera Jourová, els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín assenyalen que la publicació d’aquesta guia és un pas en contra de la independència judicial i la democràcia que va “massa lluny”. Ho vinculen al fet que el CGPJ no es renovi des de fa anys i lamenten que la mediació de la Comissió Europea per a fer possible la renovació no hagi donat fruits.

Publicitat

“Si no actuem davant d’aquest comportament inacceptable, estarem establint un estàndard preocupant a Europa”, assenyalen tot alertant que si no s’aborda la “reputació i dignitat” de les institucions europees es veurà afectada.

En la missiva, expliquen que un grup de jutges ha publicat una guia contra la llei d’amnistia i citen ‘La Vanguardia’. Dilluns dia 20, relaten, més de 5.000 jutges en actiu van rebre el document, que proporciona formularis per plantejar qüestions d’inconstitucionalitat o qüestions prejudicials al Tribunal Constitucional i el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

“És un pas en contra de la independència judicial i la democràcia que va massa lluny. Tant pel fons -perquè la idea és intentar evitar una llei que serà aprovada pel poder legislatiu- com per l’origen de la guia, feta per una organització que no està formada únicament per jutges”, denuncien.

Et pot interessar  La investidura, en pausa: Rull convoca una nova reunió de la Mesa per atendre la petició de Junts tot i la negativa inicial a suspendre-la

En la carta, els dos eurodiputats de Junts diuen a la Comissió Europea que és “un altre exemple” de com de “polititzat i esbiaixat” està el poder judicial i assenyalen que el CGPJ no ha condemnat els fets ni ha emprès cap acció. També indiquen que la majoria dels membres del CGPJ van prometre el càrrec el 2013 i s’haurien d’haver renovat el 2018, un fet que no ha passat pel “bloqueig” del PP. “La mediació de la Comissió Europea no ha tingut cap impacte en la situació”, lamenten.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut