Edició 2246

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de setembre del 2024
Edició 2246

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de setembre del 2024

Junts insta el Govern espanyol a “seure a parlar” de la regulació dels lloguers però “sense fer demagògia”

Nogueras recorda a l'executiu que pot tornar a presentar una proposta, però insisteix que Junts no aprovarà mesures que "agreugen" el problema del lloguer

|

- Publicitat -

La formació de Junts per Catalunya va votar en contra la regulació dels lloguers de temporada en adonar-se que, arran dels “canvis d’altres partits”, si optaven per abstenir-se la llei tiraria endavant. Així ho ha explicat la portaveu del partit al Congrés, Míriam Nogueras, en una entrevista a RAC1 aquest dimecres, després que el canvi de postura de Junts d’ahir fes caure la llei. Nogueras ha rebutjat les crítiques per part de formacions com ERC, MÁS Madrid o col·lectius com el Sindicat de Llogateres, tot argumentant que Junts no donarà via lliure a propostes “que no solucionen el problema sinó que l’agreugen”.

Publicitat

“Junts no canvia d’opinió”, ha dit Nogueras, en referència al fet que el partit passés d’acordar la seva abstenció a votar en contra la norma amb el PP i Vox. La portaveu de Junts ha assenyalat que amb l’abstenció inicial del seu partit la regulació dels lloguers de temporada tampoc tirava endavant. Una situació que va canviar, segons ha dit, quan el PNB i Coalició Canària van anunciar el seu vot a favor.

La portaveu ha recordat al govern espanyol que pot tornar a presentar una proposta sobre aquesta qüestió, i que des de Junts la valoraran. Amb tot, però, Nogueras ha insistit que cal negociar amb el PSOE. “Ens hem de seure a parlar”, ha afegit assegurant que Junts hi està disposada i que és “urgent” regular els lloguers. “El que no poden és imposar polítiques que no funcionen. Deixem de fer demagògia“, ha dit la portaveu.

“És una iniciativa que cau ahir i que demà se’n pot presentar una altra. A nosaltres també ens han tombat moltes coses“, ha argumentat Nogueras en referència al vot en contra de la iniciativa impulsada per Sumar. En aquest sentit, els ha instat a negociar per presentar una nova proposta de “consens”: “Si no tens una majoria l’has de guanyar. Nosaltres també volem trobar una solució, ells tenen ganes de negociar-la?“, s’ha preguntat.

Et pot interessar  Junts i la CUP collen Parlon: volen que comparegui al Parlament pel dispositiu dels Mossos per detenir Puigdemont

Pel que fa al contingut de la llei, Nogueras considera que suposa “tapar escletxes” i obre la porta a la indústria de lloguer d’habitacions perquè, segons ha dit, amb la normativa que es volia tirar endavant el llogater no havia de demanar permís al propietari si volia rellogar habitacions, només informar. La portaveu de Junts ha defensat que cal “deixar de fer pedaços” i “canviar el model”. També ha retret al govern espanyol que no hagi construït habitatge social.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, també va justificar ahir al vespre el canvi de postura del seu partit, el qual va comunicar-se a la resta de grups tres minuts abans que comencés la sessió, segons va dir el diputat de MÁS Madrid Íñigo Errejón. Segons Turull, la llei que pretenia aprovar el Govern amb el suport dels socis d’investidura “envaeix competències a Catalunya” i això, sumat al fet que “els canvis d’altres partits han canviat l’escenari”, ha fet que Junts acabés inclinant-se per votar en contra la norma i, per tant, fer-la caure.

A través de Twitter, Turull ha afirmat que “Junts no serà partit que faciliti una llei que envaeix competències a Catalunya. Saben que és una línia vermella“, i ha insistit que la llei “lluny de solucionar el problema, l’agreuja”, ha afegit. Per a Turull, tal com la llei d’habitatge – considera que aquesta n’és una extensió-, “institucionalitza un model que considera que una habitació és habitatge. Un model que s’ha demostrat que no funciona”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut