Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Junts insisteix en l’impost de successions per aprovar els pressupostos: “La pilota està damunt la taula del Govern”

Sales "celebra" la "rectificació total" del Govern sobre les proves d'avaluació oral del català a les escoles

|

- Publicitat -

El mateix dia que tindran la tercera reunió de pressupostos amb el Govern, Junts insisteix en la proposta de bonificar al 99% l’impost de successions. Així ho ha defensat la seva portaveu parlamentària, Mònica Sales, que ha assegurat que l’eventual pèrdua de recaptació –que xifren entre 250 i 450 milions—seria “assumible” tenint en compte l’increment pressupostari previst. És per això que ha assegurat que ara “la pilota està a la teulada del Govern”, que “ha de decidir amb qui pacta” els comptes. D’altra banda, el partit també ha mantingut avui una trobada amb Educació per les proves orals de català a les escoles. En aquest sentit, Sales ha “celebrat” la “rectificació total” de l’executiu, a l’espera de rebre el compromís per escrit.

Publicitat

En roda de premsa al Parlament aquest dijous, Mònica Sales ha insistit que les seves 114 propostes per als pressupostos, de les quals avui rebran retorn del Govern, són “rigoroses, realistes, factibles i ambicioses per donar resposta als reptes” de Catalunya, com la sequera, l’educació, la llengua, l’equilibri territorial i la reducció de la pressió fiscal.

La portaveu de Junts al Parlament ha posat “èmfasi especial” en la bonificació de l’impost de successions, perquè “aquest tribut és clarament injust perquè suposa una doble imposició i penalitza d’estalvi”. Ho ha considerat “de sentit comú” i per això ha traslladat la responsabilitat al Govern.

Et pot interessar  Duch, sobre l’escó de Comín: “Les decisions poden ser polítiques, però el fonament jurídic no és clar”
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut