Edició 2234

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 07 de setembre del 2024
Edició 2234

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 07 de setembre del 2024

Junts i la CUP collen Parlon: volen que comparegui al Parlament pel dispositiu dels Mossos per detenir Puigdemont

Els dos grups afirmen que l'operatiu va ser "desproporcionat", i rebutgen que es perseguís “una persona que hauria d’estar amnistiada”

|

- Publicitat -

Les formacions de Junts i la CUP s’han aliat per tal d’exigir explicacions sobre el dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra per a detenir Carles Puigdemont. Així, els dos partits independentistes han demanat que la consellera d’Interior, Núria Parlon, comparegui al Parlament per donar explicacions sobre els fets del passat 8 d’agost.

Publicitat

Els dos grups parlamentaris han registrat dues peticions de compareixença diferents perquè la nova consellera pugui donar detalls a la Comissió d’Interior de la cambra sobre les actuacions dels Mossos d’Esquadra. A més a més, Junts també vol que el nou comissari en cap del cos, Miquel Esquius, comparegui al Parlament.

Per la seva banda, Junts argumenta que el dispositiu va ser una decisió “gravíssima, inexplicable i totalment desproporcionada”, i afegeixen que va ser “intolerable i una malversació de recursos públics”. “Va ser una manca de respecte a la ciutadania i a les institucions”, afirmen.

Pel que fa a la CUP, el grup anticapitalista veu “totalment desproporcionada” l’actuació i creu que ‘l’Operació Gàbia’ va ser “absolutament innecessària”. A la vegada, rebutja que es perseguís “una persona que hauria d’estar amnistiada”, en referència a la prevaricació del Suprem, que es nega a aplicar la llei d’amnistia a Puigdemont. A més denuncien, també, que els Mossos utilitzessin gas pebre contra els manifestants davant del Parc de la Ciutadella.

Els anticapitalistes també han demanat l’informe posterior que va fer la Prefectura Policial per remetre’l al Tribunal Suprem. Segons la diputada cupaire Pilar Castillejo es tracta “d’un informe infame que qualifica els col·lectius independentistes com a violents i tracta amb guant de seda les manifestacions de la ultradreta”.

Et pot interessar  El SEGCAT valora com a "dia negre" el 8 d'agost: "És un trist reflex de la decadència de la política catalana i de la manca de llibertat"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut