Edició 2229

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024
Edició 2229

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024

Junts, farts d’enganys, reclama la compareixença de Montero i Bolaños per informar sobre el finançament singular

|

- Publicitat -

Junts va per feina i, després de les declaracions de la vicepresidenta del Govern, María Jesús Montero, que van posar en dubte el compliment del PSOE pel que fa al pacte de reformar el sistema de finançament per a Catalunya, ha registrat la sol·licitud per tal que comparegui davant el Congrés dels Diputats. La formació independentista també ha reclamat la compareixença del ministre de Presidència Félix Bolaños, i obligar així tots dos a donar explicacions sobre la proposta de finançament pactada amb ERC a canvi d’investir Salvador Illa president de la Generalitat.

Publicitat

La demanda de compareixença de Junts arriba després que la vicepresidenta i ministra d’Economia afirmés que el nou finançament “no és en cap cas un concert econòmic ni una reforma del finançament”, així com que “no suposarà cap greuge a la resta de territoris” perquè Catalunya continuarà donant-los suport econòmic gràcies al concepte de “solidaritat interterritorial”.

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va mostrar-se consternada arran d’aquestes declaracions, i el mateix dimarts va assegurar que tant els socialistes com els republicans donarien explicacions sobre el nou finançament. La juntaire va denunciar que totes dues formacions havien estat “venent” un “concert inexistent”, i va constatar que tant el PSC com ERC havien mentit. “És molt greu que s’hagi construït una majoria política a partir d’un engany i d’una mentida” va expressar Nogueras.

Et pot interessar  Rull acusa el Suprem d’incomplir “de manera deliberada” la llei d’amnistia
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut