Edició 2259

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 01 de octubre del 2024
Edició 2259

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 01 de octubre del 2024

Junts fa una crida a “reconstruir” una “estratègia guanyadora per assolir la llibertat” 7 anys després de l’1-O

El partit diu que ha fet "autocrítica" i ha integrat els "aprenentatges guanyats"

|

- Publicitat -

Junts fa una crida a “reconstruir una estratègia guanyadora per assolir la llibertat” 7 anys després del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. En un manifest, el partit de Carles Puigdemont assegura que és moment de “tornar a dibuixar horitzons d’esperança” que permetin la “mobilització imprescindible per guanyar” i, d’altra banda, aposta per articular una alternativa al moment polític “frustrant”. Segons Junts, no es s’ha pogut materialitzar la victòria de l’1-O en la independència per la “manca d’unitat” i la “brutal repressió” del govern espanyol. 7 anys després però, el partit diu que ha fet “autocrítica” i ha integrat els “aprenentatges guanyats”.

Publicitat

Junts es refereix a l’1 d’octubre com la “gran victòria col·lectiva” i apunta que “contra tot pronòstic i contra tota persecució política, judicial i policial, les urnes i les paperetes hi van ser perquè la gent hi va ser, unida per lluitar per la llibertat”.

Després de 7 anys, la formació política de Puigdemont assegura que aquest temps ha suposat “aprenentatges molt importants per no repetir els errors del passat”. I admet que també ha suposat un “desgast i una desmobilització” de l’independentisme que, segons diuen, “mereix una atenció i reflexió”.

Malgrat això, Junts referma que el que no ha canviat gens en aquests 7 anys és la “voluntat inamovible d’assolir l’objectiu polític de l’independentisme de forma pacífica i democràtica”. “El catalanisme dels darrers dos segles ha evolucionat majoritàriament cap a l’independentisme i això és un salt irreversible en la història d’aquest país”, afegeixen.

“Des de Junts fem autocrítica i integrem els aprenentatges guanyats però alhora ens reafirmem i ens conjurem per avançar cap a la independència”, conclou el manifest amb motiu de l’1-O.

Et pot interessar  Borràs llança més llenya al foc per "la B" d'ERC i afirma que "molta gent ho sabia"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut