Edició 2278

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 20 de octubre del 2024
Edició 2278

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 20 de octubre del 2024

Junts exigeix una resposta clara als partits del Gobierno: “Sí o no a l’amnistia, l’autodeterminació i la fi de la repressió?”

|

- Publicitat -

La candidata de JxCat, Laura Borràs, ha demanat concreció a PSC i comuns: “Sí o no a l’amnistia, a l’autodeterminació i a la fi de la repressió? No hi ha mitges tintes, hem de tenir respostes clares”. En l’acte central de campanya, aquest diumenge a Vic (Osona), Carles Puigdemont ha intervingut des de Waterloo per comparar el candidat del PSC, Salvador Illa, amb l’Alt Representant de la UE, Josep Borrell: “Son protagonistes de la Declaració Unilateral d’Incompetència”, en un joc de paraules sobre la DUI. Per la seva banda, el secretari general del partit, Jordi Sànchez, ha demanat a Borràs que negociï amb l’Estat l’amnistia i l’autodeterminació però “sense renúncies ni xantatges”.

Publicitat

Borràs també ha subratllat que el vot per a JxCat servirà per “frenar la ultradreta”. Des de Vic, l’endemà dels aldarulls entre Mossos i antifeixistes per la presència de l’extrema dreta de Vox a la ciutat, la candidata de Junts ha reclamat “vots massius per la democràcia i per JxCat”. Segons ha afirmat, cada vot per al seu partit servirà perquè Vox sigui més “irrellevant” al Parlament, i ha reclamat “ultra democràcia” per “combatre” la ultradreta.

Per la seva banda, Puigdemont ha comparat Illa amb Borrell: “Tots dos son ministres centrifugats que han fracassat”. El president del partit ha afirmat que son “la cara visible d’una humiliació”, però ha subratllat que la ciutadania té l’oportunitat de “barrar-los el pas” a les urnes el 14-F.

Puigdemont ha conclòs que aquesta “incompetència” socialista ja lidera el Gobierno i l’Ajuntament de Barcelona, i per això ha cridat al “vot útil” de JxCat per “allunyar la política inútil”.

Sànchez i el diàleg “digne”

Et pot interessar  Junts esclata contra Illa i la seva manca de credibilitat: "El que falla són els compliments" i "l'ambició nacional"

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha demanat a Borràs que, com a futura presidenta de la Generalitat, negociï i dialogui amb l’Estat l’amnistia i l’autodeterminació, però “des de la dignitat, sense renúncies ni xantatges”. Sànchez, empresonat a Lledoners, ha intervingut a l’acte de Vic i ha afegit que la candidata necessita “vertebrar la majoria suficient” per seure a dialogar amb Madrid.

Sànchez, però, ha subratllat que la seva llibertat no es ven per la renúncia de la llibertat col·lectiva: “Et demano que, en nom nostre, siguis la veu que ens defensi la dignitat, que té un nom: amnistia i autodeterminació”.

L’expresident de l’ANC també ha atacat la candidata dels comuns, Jéssica Albiach, per haver exhibit el seu vot contrari a la DUI, el 27 d’octubre de 2017 al Parlament: “On són els valors republicans?”, li ha preguntat interpel·lant-la directament.

D’altra banda, el cap de llista per Tarragona, Albert Batet, ha apuntat que el partit aspira a assumir les conselleries de Salut, Ensenyament i Treball, Afers Socials i Famílies, totes tres ara en mans d’ERC.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut