Edició 2230

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de setembre del 2024
Edició 2230

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de setembre del 2024

Junts exigeix al Govern espanyol conèixer els criteris de distribució territorial de migrants

Denuncien que el PSOE "abusa de la solidaritat de Catalunya" sense facilitar "les eines i els recursos necessaris per poder acollir i atendre les persones migrants"

|

- Publicitat -

Junts no amaga la desconfiança que sent cap al Govern espanyol del PSOE i Sumar, el qual ha autoritzat l’arribada de 200 persones migrants a la localitat de Tossa de Mar (Selva), que amb prou feines supera els 6.000 habitants habituals. La formació independentista no ha dubtat a l’hora d’acusar l’executiu espanyol d’ocultar els criteris de distribució dels migrants acollits a l’Estat, i ha registrat una bateria de preguntes per tal d’exigir explicacions. 

Publicitat

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras i el senador Joan Baptista Bagué han registrat aquest dilluns una bateria de preguntes on reclamen a l’executiu que expliqui els protocols que fa servir, i també que detalli quins municipis catalans i espanyols han estat designats, detallats per mesos, des de l’inici de la legislatura.

Des de Junts reivindiquen que Catalunya “és i ha estat solidària” pel que fa a l’acollida de persones migrants. No obstant això, la formació independentista denuncia que el govern espanyol “abusa d’aquesta solidaritat” sense facilitar “les eines i els recursos necessaris per poder acollir i atendre les persones migrants”.

“Recordem que Catalunya va ser l’únic territori que no va votar a favor d’aquesta distribució territorial, i demanem per què el govern espanyol segueix actuant al marge de Catalunya” exposen a la bateria de preguntes. Amb tot, Junts exposa que “no es pot seguir sobresaturant la convivència a Catalunya”, perquè “sense els recursos necessaris el sistema no funciona”.

Et pot interessar  Bolaños resta importància a les crítiques de Junts sobre l'aplicació de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut