Edició 2266

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 08 de octubre del 2024
Edició 2266

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 08 de octubre del 2024

Junts esclata contra Illa i la seva manca de credibilitat: “El que falla són els compliments” i “l’ambició nacional”

Sales critica que "Illa mai es plantarà davant Madrid a l'hora de negociar els recursos i competències que mereixen els catalans"

|

- Publicitat -

La formació de Junts per Catalunya ha esclatat contra el discurs que el president de la Generalitat, Salvador Illa, ha fet en el marc del debat de política general celebrat al Parlament aquest dimarts. El partit de Carles Puigdemont ha subratllat que les paraules i propostes d’Illa evidencien la seva falta “d’ambició nacional i de projecte de país”, tot insistint que les promeses de pluges de milions dels socialistes mai es compleixen. Així ho ha expressat la portaveu de la formació al Parlament, Mònica Sales, que ha insistit que el cap de l’executiu “mai farà res que incomodi o molesti” al president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Publicitat

Sales ha criticat la poca credibilitat que tenen les paraules d’Illa, mentre lamentava que les promeses dels socialistes mai van acompanyades de compliments. “Tenim en abundància les notícies de pluja de milions en habitatge, però el que ens falla són els compliments” ha retret la portaveu. “No és una qüestió de xifres, sinó de credibilitat” ha insistit. “Illa mai es plantarà davant Madrid a l’hora de negociar els recursos i competències que mereixen els catalans“, ha reblat la diputada independentista.

Sobre la proposta d’Illa de crear 50.000 pisos públics de cara l’any 2030 i destinar més milions d’euros a ajudes a l’emancipació i a l’accés a l’habitatge, Sales ha demanat a Illa que “deixi de fer populisme” amb un tema tan “vital”. La portaveu ha recordat que el seu partit va impedir la regulació de lloguers de temporada quan estava a l’oposició del Govern. “No són de fiar”, ha lamentat Sales.

Així, Sales ha anunciat que el seu grup presentarà una proposta per reclamar a l’Estat que posi a disposició del Govern els terrenys de la Sareb i que els destini a l’ampliació del parc públic d’habitatge de lloguer assequible de Catalunya. En concret, la portaveu ha explicat que són prop de 3.000 solars i que, a hores d’ara, el govern espanyol només n’ha cedit dotze. “Demanem a Illa que si realment vol solucionar aquest problema truqui a Sánchez i li faci la reclamació amb tota la fermesa”, ha remarcat.

Et pot interessar  Turull confirma la trucada de "cortesia" de Puigdemont per felicitar Illa per la investidura: "Ho ha fet sempre"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut