Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

Junts encara la Diada amb “determinació i esperança” malgrat el “cop d’estat judicial” i el suport d’ERC a Illa

El partit carrega contra ERC per "trencar la unitat" i insta a "repensar l'estratègia independentista"

|

- Publicitat -

La formació de Junts per Catalunya celebrarà la Diada Nacional de Catalunya amb “determinació i esperança”, malgrat el context de cop d’estat judicial que es viu a Catalunya, amb el Suprem rebutjant amnistiar Carles Puigdemont, Toni Comín i Lluís Puig, així com el de la pèrdua de la majoria independentista al Parlament. A través d’un comunicat emès aquest migdia, la formació liderada per Puigdemont ha cridat a “repensar l’estratègia independentista” de cara aquest 11 de setembre.

Publicitat

“Som fills d’un país i d’una cultura que tenia totes les cartes per desaparèixer, però encara ens mantenim tossudament alçats” escriuen des de Junts a l’inici del manifest, amb un gran èmfasi a la capacitat de resiliència del poble català. “La nostra història ens demostra que cal no defallir, transformar les febleses en fortaleses i mantenir posicions per assolir els objectius. Resiliència, determinació i perseverança 310 anys més tard, col·lectivament podem continuar afirmant que encara som aquí” afegeixen.

El partit de Carles Puigdemont, però, no es limita només a alabar la resiliència i la lluita del poble català. Així, Junts remarca que, si bé encara la Diada amb “determinació i esperança”, aquesta transcorrerà en un context en una “situació d’excepcionalitat per la persecució judicial de l’independentisme”. La formació critica que la llei d’amnistia havia de servir per a “posar el comptador a zero” i permetre retornar el conflicte polític a la política, un fet que no ha succeït, ja que la justícia espanyola es nega a amnistiar Puigdemont. Segons Junts, un “cop d’estat judicial” que “el govern espanyol no combat amb contundència” i que l’únic que fa és perpetuar la repressió contra l’independentisme.

Et pot interessar  Junts obrirà el congrés a la participació de persones independents de "rellevància"

La formació independentista considera aquest moviment de la justícia “un intent d’eliminar la figura del president Carles Puigdemont, que continua sense poder exercir amb normalitat els seus drets individuals i polítics com a diputat electe”.

D’altra banda, la formació de Carles Puigdemont critica que “l’independentisme ha perdut la majoria parlamentària i un partit independentista ha permès la formació d’un govern encapçalat pel PSC-PSOE votant la investidura de Salvador Illa, que va manifestar-se favorable a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució que va aturar l’autogovern i va destituir el govern legítimament elegit pel poble de Catalunya”.

En aquest context, Junts defensa que no tenen “dret” a “rendir-se” ni a “renunciar a res”, i es conjura per “contribuir” amb les seves accions a interpel·lar “tota aquella gent desencantada o desil·lusionada” amb els partits independentistes. “Nosaltres aspirem a representar els hereus de l’1-O”, sostenen.

“En el moment actual és l’hora de tornar a mobilitzar-nos, de refer ponts i treballar per continuar fent-nos dignes de la confiança que ens ha atorgat la gent”, defensa el document. I conclou: “Aquesta Diada diem ben alt i clar que encara som aquí, i que hi serem fins a aconseguir la plena”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut