Edició 2228

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024
Edició 2228

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024

Junts demana que no es faci “un ús partidista” de l’informe que podria afectar Borràs

|

- Publicitat -

La portaveu de JxCat al Parlament, Mònica Sales, ha posat de relleu aquest dimarts que l’informe dels lletrats de la cambra que proposa canvis en el reglament de la cambra “planteja dubtes de constitucionalitat” sobre el punt que permet suspendre drets de diputats en cas que s’obri judici oral per un cas de corrupció. És un article que podria perjudicar la presidenta, Laura Borràs, que té una causa oberta per presumpte fraccionament de contractes durant la seva etapa com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i que, segons Sales, afecta “la presumpció d’innocència”.

Publicitat

Després de la polèmica generada per aquest informe sobre el reglament i, particularment, sobre la suspensió dels drets d’un diputat amb judici oral obert per corrupció, la portaveu de JxCat ha insistit que és un text “de juliol de 2018” que recull “consideracions tècniques i jurídiques que els lletrats de la casa consideren”, com els dubtes de constitucionalitat sobre aquest article aprovat el 2017 a proposta de la CUP. Per això, ha demanat als grups de la cambra que “no facin un ús partidista” del text i que “s’avinguin a fer un reglament del segle XXI”.

Com que la Mesa del Parlament l’ha conegut formalment aquest mateix dimarts, ha explicat Sales, JxCat no ha entrat a valorar-ne el contingut més enllà d’assenyalar que la suspensió d’un diputat per l’obertura de judici oral “no té cap precedent ni antecedent” i “contempla la suspensió d’un dret fonamental”.

Més enllà d’això, no ha volgut avançar si coincideixen amb les propostes dels serveis jurídics del Parlament, ni si elevaran aquest informe a la comissió corresponent per modificar el reglament. Sí que s’ha mostrat partidària, però, de “totes les iniciatives que ajudin a fer modern el Parlament”.

Et pot interessar  Borràs, al PSC: "Què farà Illa si Puigdemont és detingut en el seu debat d’investidura?"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut