Edició 2216

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 19 de agost del 2024
Edició 2216

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 19 de agost del 2024

Junts demana oficialment la compareixença d’Illa al Parlament per la composició del Govern

La formació independentista també assenyala el "silenci" d'ERC i Comuns davant el nou Govern

|

- Publicitat -

El principal partit a l’oposició del nou Govern, Junts per Catalunya, ha registrat aquest dilluns la sol·licitud de compareixença del president de la Generalitat, Salvador Illa, al Parlament perquè doni explicacions sobre la composició del Govern. La formació, que el dia de presa de possessió dels nous consellers i conselleres ja va advertir que demanaria explicacions sobre els perfils dels qui formen part de l’executiu, el qual està marcat per diversos consellers amb un fort tarannà conservador i anticatalanista.

Publicitat

Els de Carles Puigdemont volen informació concreta sobre el nomenament de la parella de la consellera Sílvia Paneque, Alfons Jiménez, com a cap de gabinet de la conselleria de Territori, Habitatge i Transició Ecològica. De fet, des de Junts demanen a Illa que “desautoritzi” aquest nomenament. D’altra banda, el grup parlamentari critica la designació de Yolanda Collboni, germana de l’alcalde de Barcelona, com a assessora en projectes transversals del departament de la Presidència. El portaveu de Junts, Josep Rius, va qualificar aquests nomenaments de “nepotisme” en una atenció als mitjans aquest diumenge.

Junts no s’ha quedat aquí i també ha assenyalat el “silenci” d’ERC i Comuns davant la composició del Govern. El dilluns passat, durant l’acte de presa de possessió dels consellers i conselleres, la formació independentista va assegurar que també demanarien “explicacions” a ERC i els Comuns per permetre la conformació d’un nou Govern “espanyolista i amb clara vocació autonomista”. 

Et pot interessar  Anomalia al Parlament: el PSC governarà amb els secretaris generals d'ERC durant el mes d'agost
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut