Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024
Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024

Junts demana aturar el debat d’investidura d’Illa “fins que es normalitzi la situació”

|

- Publicitat -

La formació de Junts ha demanat a la Mesa del Parlament aturar el debat d’investidura que es reprèn a un quart de quatre de la tarda fins que la situació “es normalitzi”, després de la reaparició de Puigdemont i la seva fugida. El grup independentista ha informat de la seva petició a la Mesa per a aturar el debat pocs minuts abans que comenci la segona part del ple d’investidura de Salvador Illa, que ha començat aquest matí amb la incògnita del retorn i la detenció de Puigdemont, que el mes d’abril va assegurar que assistiria al ple.

Publicitat

El grup parlamentari ha registrat aquest dijous al migdia, durant el recés per dinar, una moció per tal d’allargar la suspensió de la sessió “fins que es normalitzi la situació”, segons ha informat la portaveu de Junts al Parlament Mònica Sales. A l’inici de la sessió, el president del grup parlamentari, Albert Batet, que ha intervingut en nom de Junts, ha deixat la porta oberta al fet que Puigdemont encara pogués reaparèixer per a votar en contra de la investidura de Salvador Illa. Tanmateix, amb aquesta petició de Junts, tot fa pensar que el 130è president de la Generalitat no es troba a la cambra catalana.

D’altra banda, Sales també ha denunciat l’actuació policial dels Mossos d’Esquadra, que han activat l’operatiu ‘Gàbia’ i col·lapsat el país per a complir amb l’ordre de detenció dictada pel Tribunal Suprem contra Puigdemont. “Activar l’operatiu Gàbia per detenir el president Puigdemont, un diputat electe, com si fos un terrorista, és gravíssim i inexplicable” ha reblat, tot assenyalant la responsabilitat del Govern en funcions. “Un dispositiu d’aquestes característiques és intolerable i una malversació de fons públics”, ha afegit.

Et pot interessar  Els Mossos citen a declarar Jordi Turull per haver col·laborat amb la fugida de Puigdemont

Així mateix, la diputada de Junts ha carregat contra la detenció d’un mosso que acompanyava Puigdemont, que seria el titular del vehicle blanc amb el qual el líder de Junts ha aconseguit esfumar-se de l’ull públic i de la intensa vigilància de la policia. En aquest sentit, Sales també ha demanat que no es detinguin més agents acusats d’haver facilitat la fugida de Carles Puigdemont, tot tillant-se de ser “detencions il·legals”. Amb tot, la diputada ha evitat revelar el parador de Puigdemont, mentre insistia en la moció presentada i en la necessitat d’allargar la suspensió. La decisió final, però, és de la Mesa del Parlament.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut