Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024
Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024

Junts carrega contra Illa des del Congrés: “No fa de president, fa de portaveu del PSOE”

Nogueras diu que el Govern sorgeix "d'un engany" i critica que no alci la veu per defensar Catalunya

|

- Publicitat -

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha carregat aquest dimecres contra el president del Govern, Salvador Illa, i l’ha acusat de fer de “portaveu del PSOE” i no de cap de l’Executiu català. “Han aconseguit, gràcies a les mentides i la repressió, i als vots regalats dels comuns i d’ERC, que ara Catalunya tingui un Govern que calla davant la reiterada entrada de la mà de l’Estat espanyol a la butxaca dels ciutadans de Catalunya”, ha lamentat. Mentre al Parlament de Catalunya se celebra la segona sessió del Debat de Política General amb les intervencions de l’oposició, Nogueras ha aprofitat per alertar que la investidura d’Illa és fruit “d’un engany” amb l’acord de nou finançament tancat entre ERC i el PSC.

Publicitat

“Un govern de Catalunya que calla quan diuen que la riquesa de Catalunya no és dels catalans. Un president de Catalunya que no fa de president, fa de portaveu del PSOE”, ha asseverat Nogueras en resposta a unes declaracions recents del president de Castella la Manxa, el socialista Emiliano García Page, dient que la riquesa catalana era de tots els espanyols.

Pel que fa al pacte entre republicans i socialistes pel finançament, ha manifestat que suposa una “presa de pèl” perquè posterga un assumpte clau com la recaptació de l’IRPF. “Han de ser els catalans els qui decideixin com es reparteix aquesta riquesa, quan es reparteix, i a qui es reparteix. Aquesta és la nostra vocació política, que a Catalunya decideixin els catalans”, ha resumit en un discurs centrat en el finançament i on Junts ha evitat referir-se a la immigració, l’altra tema que ha motivat la compareixença de Sánchez avui al Congrés.

Et pot interessar  Junts vol que la gestió de Rodalies sigui 100% catalana i sense empresa compartida i ERC demana que es desplegui l'acord

L’Estat a Catalunya

En la seva intervenció davant del ple, Nogueras ha admès que els diputats de Junts al Congrés no són suficients per fer la independència, però sí per guanyar sobirania. “Tenim clar que amb aquests set vots al Congrés no farem la independència, l’Estat espanyol cada dia és més endins, però si amb aquests set vots podem fer que cada dia estigui més enfora, ho farem. Si amb aquests set vots podem recuperar el terreny perdut, ho farem”, ha resumit.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut