Edició 2209

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 12 de agost del 2024
Edició 2209

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 12 de agost del 2024

Junts avança el seu congrés a la tardor per intentar bastir una “gran alternativa”

Membres de l'executiva aposten perquè Puigdemont es torni a situar al capdavant del partit

|

- Publicitat -

Junts avançarà el seu congrés a finals d’octubre per reordenar-se estratègicament i bastir una “gran alternativa” després de la pèrdua de la majoria independentista i de la conformació del Govern de Salvador Illa. Així ho ha avançat ElNacional.cat i ha confirmat l’ACN de fonts del partit, que ha celebrat una reunió de l’executiva ampliada. Estava previst per al 2026, però Junts vol aprofitar l’oportunitat per “obrir-se a l’espectre independentista i definir un model de país enfront del tripartit unionista”. Membres de l’executiva aposten perquè Carles Puigdemont, que ara no ocupa cap càrrec orgànic, es torni a posar al capdavant. El secretari general, Jordi Turull, en donarà més detalls aquest dilluns a la tarda en una roda de premsa.

Publicitat

Junts va celebrar el seu últim congrés nacional el 2022 a Argelers, a la Catalunya del Nord, on es va escollir Laura Borràs com a presidenta del partit i Jordi Turull com a secretari general. El pròxim conclave no s’havia de celebrar fins al 2026, però fonts de la direcció del partit assenyalen que “el context ha canviat molt”. La data escollida serà cap a finals d’octubre, coincidint amb la commemoració de la declaració unilateral d’independència (DUI) del 27 d’octubre del 2017.

Aquestes mateixes fonts assenyalen que volen que sigui “el congrés de l’oportunitat i l’alternativa, a diferència d’altres que van un congrés d’enfrontament”, en referència al congrés nacional d’ERC previst per al 30 de novembre.

Carles Puigdemont va assegurar, durant la campanya electoral, que si no era investit president de la Generalitat, s’apartaria de la primera línia política. No obstant això, durant les últimes setmanes, nombrosos dirigents de Junts li han demanat en públic -especialment Xavier Trias- i en privat que torni a agafar les regnes de l’organització, on ara mateix no té cap càrrec orgànic.

Et pot interessar  L'ANC proposa a Junts, ERC i la CUP que acordin un programa compartit com a "revulsiu" en cas de repetició electoral
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut