Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024
Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024

Junts arriba al seu congrés amb 354 esmenes vives a les ponències

Bona part de les modificacions tenen a veure amb l’organització i com s'escull la direcció del partit

|

- Publicitat -

Els delegats de Junts al congrés extraordinari de Calella d’aquest cap de setmana debatran i votaran fins a 354 esmenes proposades pels militants. Aquesta és la xifra final després que els equips redactors de les tres ponències hagin transaccionat alguns textos. La majoria de les modificacions se centren en l’organització del partit i com s’escull la direcció, un total de 213; seguides de 84 esmenes a la ponència estratègica i 57 a la ponència ideològica. Entre els textos a debat n’hi ha sobre les llistes obertes als diferents càrrecs del partit, sobre si es permet la doble militància i sobre el requisit de sis mesos de militància per optar a un càrrec.

Publicitat

Una de les principals novetats plantejades pel partit, i que ha rebut esmenes, és la de votar els càrrecs orgànics a través de llistes “bloquejades i tancades”, per evitar vots de càstig a determinats dirigents com va passar el 2022 a Argelers amb David Torrents, afí a Laura Borràs.

També estarà a debat el requisit de militància de sis mesos per optar a aquests càrrecs, que la direcció havia suprimit per flexibilitzar l’entrada a l’executiva de persones com Antoni Castellà, de Demòcrates, i independents.

En les altres ponències destaquen esmenes com la que demana “donar per trencat” el suport al PSOE al Congrés dels Diputats si no hi ha “resultats evidents” a curt termini.

Segons fonts de Junts, els ponents han acceptat “aportacions en positiu”, que no han suposat canvis substancials. Entre les esmenes acceptades i incorporades pels ponents, hi ha la denúncia que es feia inicialment de “l’hegemonia del pensament woke”. Aquest terme s’ha substituït per “pensament demagògic” i “pensament bonista”.

Et pot interessar  Els Comuns retreuen a Borràs que vulgui entregar "en safata" la presidència a Feijóo
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut