Edició 2223

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 26 de agost del 2024
Edició 2223

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 26 de agost del 2024

Junqueras es posa en marxa per recuperar el lideratge d’ERC i presentarà la candidatura el 21 de setembre

Sota el nom 'Militància decidim', la "proposta de renovació" de Junqueras és fruit del "procés d'escolta i de converses" que ha dut a terme els darrers mesos arreu del territori

|

- Publicitat -

L’expresident d’ERC, Oriol Junqueras, té com a objectiu recuperar el lideratge de la formació després d’uns mesos de “reflexió” arran dels mals resultats de les eleccions del passat 12 de maig. Així, Junqueras ha confirmat que participarà al congrés nacional que prepara el partit, i que s’hi presentarà amb una nova candidatura, la qual presentarà el 21 de setembre en un acte a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat). L’acte tindrà lloc al teatre de La Passió, on s’espera aplegar unes 1.500 persones. 

Publicitat

Sota el nom Militància decidim, la presentació de la candidatura pretén ser l’acte suposi el tret de sortida de la precampanya de cara al congrés previst per a la tardor. A la presentació hi participaran, entre d’altres, la diputada d’ERC al Parlament Europeu Diana Riba; l’exconseller d’Acció Exterior i exeurodiputat, Raül Romeva; i l’exconseller d’Acció Exterior i exalcalde d’Agramunt, Bernat Solé. També està previst que hi intervinguin la jove diputada al Parlament de Santa Coloma de Gramenet Ana Balsera, l’exportaveu a Rubí Arés Tubau, la senadora del Camp de Tarragona Laura Castel i l’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió.

La candidatura destaca que les persones que intervindran en la presentació són militants que provenen d’espais polítics i territorials diversos i són un exemple de les veus que “aposten per un projecte que uneix renovació i experiència” i que aspira a liderar la nova etapa d’ERC.

Segons el moviment, algunes de les persones promotores de la candidatura exposaran els eixos principals de la “proposta de renovació”. Una proposta que, segons expliquen, neix de la feina iniciada pels grups de treball que es van crear en una reunió a Sant Vicenç dels Horts el passat 26 de juny; a la vegada, la proposta també és fruit d’un “procés d’escolta i de converses” que durant mesos l’expresident del partit i el seu equip han fet amb la militància arreu del país.

Et pot interessar  Pere Macias liderarà el comissionat per al traspàs de Rodalies i

El congrés extraordinari està fixat per al 30 de novembre, però la direcció d’ERC demanarà un informe jurídic per saber si és possible avançar-lo, tal com demana l’entorn de Junqueras. Més d’un terç dels consellers nacionals del partit també van reclamar l’avançament del congrés nacional.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut