Edició 2183

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de juliol del 2024
Edició 2183

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de juliol del 2024

Junqueras condemna les “campanyes de desprestigi deplorables” a ERC i assegura que ni ell ni Rovira no en sabien res

"Qualsevol dimissió o expedient via exprés no pot substituir el coneixement de la veritat", defensa l'expresident

|

- Publicitat -

L’expresident d’ERC Oriol Junqueras condemna les “campanyes de desprestigi deplorables” a ERC arran de la polèmica pels cartells contra Ernest Maragall. En un article que publica a ‘La Vanguardia’ juntament amb un grup de militants, Junqueras assegura que ni ell ni la secretària general del partit, Marta Rovira, coneixien la “presumpta conjura interna” al partit ni les seves activitats. “Qualsevol dimissió o expedient via exprés no pot substituir el coneixement de la veritat per a tots nosaltres i per a la militància”, afegeix. En aquest sentit, defensa que s’arribi “fins al fons de les responsabilitats de les actuacions indignes” i expressa la seva “plena confiança” en la independència i el rigor de la comissió de garanties del partit.

Publicitat

Junqueras apunta que aquests fets “indignen profundament” i “fan malbé la reputació de les sigles d’ERC”. El republicà condemna “qualsevol funcionament, al marge dels òrgans de control, d’estructures paral·leles per generar campanyes en contra de rivals externs”.

L’expresident dels republicans diu estar “convençut” que ni la secretària general, Marta Rovira, ni la “majoria” de l’executiva nacional “estaven al corrent de tal conjura i de les seves activitats”. “Per això qualsevol dimissió o expedient via exprés no pot substituir el coneixement de la veritat”, afegeix. Junqueras té “esperança” que les “responsabilitats” quedaran “aclarides en el marc de les investigacions internes”. “Cal arribar al fons de les responsabilitats de tals actuacions indignes”, assevera al rotatiu.

Junqueras afegeix que “una cosa és que durant les campanyes electorals s’organitzi l’activisme de xarxes com a resposta i mobilització de l’electorat amb continguts específics monitorats i fiscalitzats; i l’altra molt diferent és que les males praxis ocultes superin els límits de l’ètica republicana”.

Et pot interessar  Rovira, Wagensberg i la resta d'exiliats pel Tsunami ja són a Catalunya

Finalment, Junqueras afirma que “tancant files” els republicans “se’n sortiran”. Els signants, a més de Junqueras, són Bàrbara Lligadas d’ERC Viladecans, l’exconseller d’Acció Exterior Bernat Solé, l’exdiputada al Congrés Norma Pujol, Helena Solà d’ERC Cerdanyola del Vallès i l’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut