Edició 2184

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de juliol del 2024
Edició 2184

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de juliol del 2024

Junqueras celebra l’amnistia i assegura que continuaran lluitant per “tornar a votar” en un referèndum

|

- Publicitat -

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha celebrat l’amnistia aprovada aquest dijous al Congrés dels Diputats com una “victòria molt important” per Catalunya i ha assegurat que l’independentisme continuarà luitant per “tornar a votar” en un referèndum sobre la secessió de Catalunya. En declaracions als mitjans a la sortida del Congrés, Junqueras ha afirmat que “per a molta gent l’aplicació” de la llei serà “força automàtica”, si bé preveuen que per alguns, com ell mateix, sigui més problemàtica perquè “és probable que alguns tribunals posin bastons a les rodes en molts casos. “Hi ha una gran col·lació entre el PP i Vox i una part del poder judicial (…) que intenta canviar les lleis en contra del poder legislatiu”, ha dit.

Publicitat

Junqueras no s’ha pronunciat sobre la continuïtat dels pactes de legislatura amb el govern de Pedro Sánchez, ni sobre el futur de la relació amb el partit de Carles Puigdemont. Preguntat al respecte, Junqueras s’ha limitat a celebrar que Junts s’hagi “sumat” per negociar l’amnistia: “Si això serveix perquè siguem més els hi treballem en defensa de la democràcia, és evident que sempre ens hi trobaran”.

Finalment, el dirigent d’ERC ha fet un agraïment “a tots els que estan a l’exili”, “als que estan pendents de judici” o n’han patit, als que han rebut multes, així com a tots “els independentistes que treballen per la independència.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut