Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Junqueras avisa que serà “pràcticament impossible” que l’acord subscrit sigui de legislatura si el PSOE no compleix

|

- Publicitat -

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha avisat que si el PSOE no compleix l’acord subscrit aquest no serà de legislatura. “Aquest és un acord de legislatura i que la legislatura tingui continuïtat o no dependrà del nivell de compliment dels acords”, ha dit en una entrevista al diari ‘El Periódico’, on ha remarcat que si el PSOE compleix, s’arribarà a nous acords i “és més fàcil que la legislatura tingui continuïtat”. “Si els incompleix, doncs serà pràcticament impossible”, ha insistit. Pel que fa a l’amnistia, ha insistit que la llei “és per a tothom, no té exclusions ni excepcions”. “És per a tots aquells que han estat implicats en la causa política de la independència i, en aquest sentit, ningú ha de patir”, ha reblat.

Publicitat

En aquest sentit, ha subratllat que la causa del Tsunami “mai hauria d’haver estat judicialitzada”. En preguntar-i pel ‘cas Volhov’ ha replicat que “entrarà tot allò relacionat amb el procés, amb el 9-N, l’1-O i les protestes contra la sentència”.

Sobre els policies que van actuar l’1-O, ha indicat que les amnisties “no poden emparar delictes de lesa humanitat”. Junqueras ha subratllat que “no es pot amnistiar un delicte de lesions en què hi hagi atemptat contra la integritat física”. “I és evident que, si algú va cometre delictes contra les persones, no vam ser els que vam votar, sinó els que ens van apallissar”, ha afegit.

Junqueras no ha volgut valorar la negociació de Junts, però sí que ha dit que espera que “tots els altres actors polítics, socials i econòmiques actuïn amb la mateixa responsabilitat (que ERC), pensant en Catalunya”.

Et pot interessar  L'Estat espanyol nega el dret que Catalunya tingui el seu propi sistema de finançament

“No renunciem a tots aquells actes d’unilateralitat que són consubstancials a la democràcia”

El líder d’ERC ha assegurat que l’amnistia no és el punt i final, sinó el punt inicial d’una negociació “de veritat entre iguals” perquè els catalans votin el seu futur. “No renunciem a la democràcia i, per tant, no renunciem a tots aquells actes d’unilateralitat que són consubstancials a la democràcia i tampoc als actes multilaterals, perquè la independència exigeix el reconeixement de la comunitat internacional”, ha indicat.

Pel que fa a la taula de negociació, ha remarcat que és de govern a govern perquè són els que representen les societats, però ha indicat que si altres agents, en referència a Junts, creuen que hi ha d’haver altres espais, ERC sempre hi serà a favor.

No aclareix si tornarà a ser candidat

En preguntar-li si tornarà a ser candidat, Junqueras ha assegurat que està per servir el país i per servir el president Aragonès. “Crec que podem servir el país des de molts àmbits diferents i, per tant, no fa falta ara que ens plantegem allò que no hem de plantejar-nos”, ha assenyalat en demanar-li si té ganes de servir el país des del Govern.

Sobre la negociació dels pressupostos a l’Estat i també a Catalunya, Junqueras ha dit que ERC donarà suport als espanyols si són bons per a Catalunya. En la mateixa línia, s’ha mostrat convençut que les propostes que faci el Govern seran tan bones que mereixeran el suport de tots.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut