Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

Junqueras aposta per “construir grans aliances dins i fora” d’ERC i més enllà de l’independentisme

'Militància decidim' vol que Esquerra sigui "el partit de la gent que treballa"

|

- Publicitat -

Oriol Junqueras aspira que ERC sigui “el partit de la gent que treballa”. D’aquesta manera ha erigit ‘Militància Decidim, la seva candidatura per tornar a la direcció del partit, com a futura casa política dels “assalariats”. Ha defensat una “aliança estratègica” entre el món de la política i el del treball. “És imprescindible per afrontar els reptes que tenim”, ha dit enumerant qüestions com l’habitatge. Junqueras ha insistit en la necessitat de “construir grans aliances i compromisos amb gent diferent, dins l’organització i fora, amb altres partits polítics”. I ha assenyalat que les aliances no només han de ser amb els independentistes, sinó també amb els que “volen millorar la vida de la gent del nostre país”.

Publicitat

Junqueras ha participat d’un acte de precampanya per tornar a dirigir Esquerra envoltat de persones vinculades al sindicalisme. Ha recordat que als anys 20 hi havia un sindicat majoritari, la CNT, i ERC que obtenia grans resultats electorals. “A vegades hi havia diferències molt profundes i molt intenses, però també moltes coincidències”, ha indicat Junqueras.

Així, ha posat sobre la taula la necessitat que ERC sigui “el veritable partit del treball” i ha apuntat directament al ‘cinturó roig’, zona al voltant de Barcelona governada històricament pel PSC. Tot i insistir en la necessitat de reconnectar amb el món del treball, Junqueras ha lloat la tasca feta pels republicans al capdavant del departament d’Empresa i Treball.

També ha recalcat la necessitat de ser “el més útils possibles”, i seguint el fil de “construir grans aliances”, ha comentat que “és impossible fer la independència de Catalunya si no som capaços d’implicar molta més gent en la república”.

Et pot interessar  ERC recorda a Illa que els seus vots "no estan garantits" i l'insta a complir els acords "sense excuses"

El col·loqui ha tingut lloc a l’Espai Línia davant una cinquantena de persones, algunes d’elles militants del partit o sindicalistes. Entre el públic hi havia Jordi Albert, diputat i portaveu adjunt dels republicans al Parlament, l’exconseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i l’exdiputat José Rodríguez.

Quatre candidatures

Junqueras té previst presentar la seva candidatura per tornar a ocupar la presidència d’ERC el pròxim 21 de setembre en un acte a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat). Hi participaran, entre d’altres, la diputada d’ERC al Parlament Europeu Diana Riba; l’exconseller d’Acció Exterior i exeurodiputat, Raül Romeva, i l’exconseller d’Acció Exterior i exalcalde d’Agramunt, Bernat Solé.

Fins ara s’han anunciat quatre candidatures per dirigir el partit. A banda de la de Junqueras, hi ha ‘Nova Esquerra Nacional’ que compta com a cares visibles la diputada al Congrés Teresa Jordà, l’alcalde de Manresa Marc Aloy, i la vicepresidenta del Parlament Raquel Sans. Aquest moviment que reclama nous lideratges es va presentar el passat 29 d’agost, però encara es desconeix qui ocuparà els càrrecs dins la direcció en cas de ser l’opció més votada.

Els últims dies també ha sorgit una altra candidatura que impulsa l’exconseller Alfred Bosch amb el nom de ‘Foc Nou’, a més d’un quart moviment del col·lectiu de militants Primer d’Octubre. Aquests darrers proposen a Xavier Martínez com a president i Àngel Ruíz al lloc de secretari general.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut