Edició 2173

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 07 de juliol del 2024
Edició 2173

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 07 de juliol del 2024

Joan Ignasi Elena assenyala Oscar Puente per les seves acusacions contra els Mossos i la seguretat a Rodalies

El conseller celebra que l'actuació dels vigilants de seguretat de FGC en detectar un robatori de cable va permetre detenir els infractors i evitar més incidències

|

- Publicitat -

El robatori de coure que va tenir lloc el 12-M i que va paralitzar els trens d’arreu del país encara porta cua. El conseller d’Interior en funcions, Joan Ignasi Elena, ha deixat en evidència una vegada més el ministre de transports espanyol Oscar Puente, per les declaracions que va fer contra els Mossos d’Esxquadra, acusant-los de no mantenir la xarxa de Rodalies protegida i assegurant que la responsabilitat és “seva” i no pas d’Adif, la propietària de la infraestructura.

Publicitat

De forma breu, però contundent, Elena ha publicat una piulada amb un retall de premsa on s’exposa que els vigilants de seguretat de la xarxa dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) van detectar un robatori de cable i que van poder alertar els Mossos d’Esquadra, que van detenir els delinqüents, a la vegada que es gestionava la solució per tal d’impedir retards i incidències en els primers ferrocarrils.

“La diferència entre tenir mesures de seguretat, o no tenir-ne” ha etzibat Elena, tot etiquetant a la publicació el ministre. El robatori de cable a les instal·lacions de FGC ha tingut lloc la matinada d’aquest dimecres, i gràcies a la presència i a l’actuació dels guardes de seguretat, s’ha pogut detenir els infractors i recuperar el material sostret. Els vigilants van detectar un tall en el sistema elèctric a les 04.40 de la matinada, i en dirigir-se als llocs dels fets, van interceptar els delinqüents i van retenir-los fins a l’arribada de la policia catalana. 

La matinada del 12-M, uns lladres també van accedir a la infraestructura de Rodalies, concretament a l’alçada de l’estació de Montcada-Bifurcació, i van robar cable de coure. Aquest fet va provocar una sobrecàrrega en el sistema, el qual va acabar col·lapsant; cap de les estacions de Barcelona podia fer sortir o entrar trens, i fins i tot van produir-se incendis en alguns túnels, que van obligar a tancar estacions com la de Passeig de Gràcia.

Et pot interessar  Un tiroteig al barri de Font de la Pólvora de Girona acaba amb dos morts, un d'ells per atropellament

El ministre espanyol de transports, tanmateix, va espolsar-se les responsabilitats de sobre, primer dient que podia tractar-se d’un “sabotatge polític”, donada la coincidència del robatori amb les eleccions catalanes, i després assegurant que Adif no és la responsable de protegir i garantir la seguretat de les seves instal·lacions, sinó que aquesta és dels Mossos d’Esquadra, fet que tant Elena com el director de la policia catalana van negar rotundament. 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut