Edició 2169

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 03 de juliol del 2024
Edició 2169

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 03 de juliol del 2024

El candidat del PSC el 9-J recorda que a l’Eurocambra no existeix el vot telemàtic però diu que a Catalunya ho ha de decidir el Parlament

Reivindica que el seu partit ha treballat amb "valentia i coratge" per la normalització política i diu que la Mesa hauria de tenir en compte la victòria "clara" del PSC al 12-M.

|

- Publicitat -

El candidat del PSC al 9-J Javi López ha recordat que al Parlament Europeu no existeix el vot telemàtic “ni per raons de força major” però ha afegit que en el cas de Catalunya ho ha de decidir el Parlament. Així ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi tombat el vot telemàtic per a Lluís Puig. Una decisió que afecta de ple a la constitució del Parlament de dilluns que ve. L’alt tribunal ha emès la decisió en resposta a un recurs presentat pel PSC. Preguntat per això, López ha reivindicat que el seu partit ha treballat amb “valentia i coratge” per la normalització política. I ha afegit que la Mesa de la cambra catalana hauria de tenir en compte la victòria “clara” del PSC al 12-M.

Publicitat

López no ha volgut entrar a valorar si la decisió del TC pot afectar les negociacions postelectorals . “És l’equip negociador qui haurà d’explicar les posicions i la discreció és un bon valor”, s’ha limitat a dir. Però ha remarcat que la Mesa, que és l’òrgan representatiu del Parlament, hauria de tenir en compte el resultat del 12-M. I, en aquest sentit, ha remarcat la victòria del PSC, que per primera vegada ha guanyat en vots i escons, i que, també per primera vegada, s’ha perdut la majoria nacionalista a la cambra catalana.

Davant la decisió del TC de tombar el vot delegat de Puig, que també pot afectar el vot de Carles Puigdemont, el candidat del PSC ha dit que li toca al Parlament decidir com s’ha de procedir. I s’ha mostrat convençut que de cara a les eleccions europees de diumenge els ciutadans tindran en compte l’aprovació de la llei d’amnistia.

Et pot interessar  El Suprem exigeix a PP i PSOE que desbloquegin la renovació del CGPJ per nomenar magistrats

Preguntat per la decisió del govern espanyol de personar-se en la causa oberta a l’Haia contra Israel per genocidi a Gaza, López ha avalat aquesta posició. “És el moment de fer el que ha fet el govern de Sánchez, utilitzar els mecanismes que tenim com a comunitat internacional per empènyer Israel a aturar crins de guerra”, ha argumentat. En aquesta sentit, ha defensat que Espanya està al costat correcte de la història i que el temps els hi acabarà donat la raó.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut