La situació del fundador de WikiLeaks a l’ambaixada de l’Equador a Londres s’enquista. Amb el canvi de govern, l’activista Julian Assange viu pendent de la decisió del nou executiu sobre el seu asil d’ença que l’any 2012 va demanar refugi davant el temor que el Regne Unit el deportés als Estats Units per la publicació de documents militars que mostraven les males arts de l’exèrcit nord-americà en diferents conflictes bèl·lics, així com documentació de diplomàtics.
El nou president de l’Equador, Lenín Moreno, ha exigit una condició a Assange perquè aquest segueixi gaudint de l’asil: “Deixi d’intervenir en la política i l’autodeterminació d’altres països. En cas contrari, es prendran mesures”.
.@Lenin: "Al señor Assange le hemos puesto una condición: Que deje de intervenir en la política y la autodeterminación de los país. Caso contrario se tomarán medidas" #LenínEnMedios
— Vamos Lenín (@VamosLenin) 6 d’agost de 2018
La reacció del govern de Quito ha provocat una airada resposta de WikiLeaks, que titlla d'”amenaça” la condició de Moreno i assevera que “Assange fa el seu treball informant sobre com la policia espanyola va apallissar els votants catalans per la seva autodeterminació”. En aquest sentit, afegeixen, “això Moreno ho defineix com una “interferència política. Informar no és un crim”.
President Lenin Moreno again threatens @JulianAssange saying "measures will be taken" if he does his job and reports, as he did, on Spanish police beating #Catalan voters for self-determination, which Moreno here defines as "political interference". Reporting is not a crime. https://t.co/frel7TTJRf
— WikiLeaks (@wikileaks) 6 d’agost de 2018