Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024
Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024

Una empresa espanyola presidida per Josep Piqué produeix els motors dels caces saudites que bombardegen Iemen

|

- Publicitat -

La companyia de l’exministre i exportaveu de l’Executiu d’Aznar va rebre l’autorització del Gobierno per mantenir els seus negocis amb l’Aràbia Saudita, com a mínim fins al 2017 (dos anys després de l’inici del conflicte armat) tot i que les lleis europea i espanyola prohibeixen exportar armament a països en guerra.

Publicitat

Les informacions asseguren que això només és el “primer capítol” de la seva investigació i que aviat trauran més informacions de com Espanya vulnera sistemàticament la legislació comunitària a l’hora d’exportar armament.

En la primera aportació d’aquestes indagacions, segons publica en exclusiva eldiario.es, s’informa que els caces saudites que bombardegen Iemen des de 2015 porten un motor produït en part per una empresa espanyola, ITP Aero, presidida per l’exministre i exportaveu del Govern d’Aznar, Josep Piqué.

Aquesta relació comercial, prèviament autoritzada pel Govern, podria vulnerar la legislació europea i espanyola sobre exportacions de material bèl·lic, que prohibeix als Estats autoritzar l’enviament d’armament a països immersos en guerres o que vulneren els drets humans.

En resposta a eldiario.es, l’empresa ITP Aero ha contestat que “actua amb integritat i segueix la regulació de control d’exportacions de manera estricta en tots els seus negocis”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut