Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Una cinquantena de detinguts durant la coronació de Carles III

La policia britànica, amb un dispositiu de 10.000 agents, va estar ben atenta perquè cap dissident de la monarquia tingués l'oportunitat de protestar públicament

|

- Publicitat -

Les forces de seguretat britàniques han detingut una cinquantena de persones per protestar durant el cap de setmana en què se celebrava la coronació del fill d’Elisabet II, Carles III, com a nou monarca del Regne Unit. Una de les persones detingudes és, de fet, el líder del grup antimonàrquic ‘Republic’, Graham Smith, que va ser detingut una hora abans de l’inici de la cerimònia, el 6 de maig, en el marc d’una protesta antimonàrquica.

Publicitat

La devoció del Regne Unit per la monarquia i la família reial Windsor va quedar ben palesa durant el cap de setmana, marcat per la coronació de Carles III i Camila Parker Bowles com a monarques després que la mort d’Elisabet II deixés el tron, ocupat durant set dècades, orfe. Res podia sortir malament durant la coronació, la qual havia de servir perquè els ciutadans que menys afecte sentien pel nou rei canviessin de parer, de manera que les forces policials britàniques, amb un dispositiu de 10.000 agents, van estar ben atentes perquè cap dissident de la monarquia tingués l’oportunitat de protestar públicament contra aquesta. La policia, de fet, ja havia avisat que tindria “baixa tolerància” amb qui protestés contra la monarquia o la coronació.

Una de les protestes antimonàrquiques que més atenció havia rebut era, precisament, la convocada per Republic a la plaça Trafalgar. El líder del grup, Graham Smith, i cinc voluntaris més, van ser detinguts una hora abans que la protesta comencés, quan tots sis descarregaven pancartes i cartells d’un cotxe per repartir entre els protestants a la plaça. Malgrat la detenció de Graham, la protesta encara va reunir prop de 2.000 persones, que van onejar banderes grogues mentre el rei i la processó es dirigien al palau de Buckingham. Tot i que no van produir-se incidents alarmants, finalment la policia britànica ha confirmat que va detenir un total de 52 persones durant la coronació, la majoria d’elles per provocar “disturbis” i “interrompre la pau”.

Et pot interessar  El laborisme arrasa en unes eleccions britàniques que posen fi a 14 anys d'hegemonia conservadora

L’alcalde de Londres, Sadiq Khan, ha manifestat que algunes de les detencions durant la coronació són més aviat “qüestionables” i que ha demanat explicacions als responsables d’aquestes.

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut