Edició 2190

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de juliol del 2024
Edició 2190

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de juliol del 2024

Un informe de la Comissió Europea col·loca Espanya com el quart país amb la pitjor percepció d’independència judicial

Només Bulgària, Eslovàquia i Croàcia tenen pitjor percepció que l'Estat

|

- Publicitat -

Brussel·les ha instat Espanya a “analitzar” la caiguda en percepció d’independència judicial. Després que l’estat espanyol hagi passat a ser el quart estat de la Unió Europea on es percep menys independència judicial l’eurocomissària de justícia, Vera Jourová, ha afirmat que les autoritats espanyoles “haurien d’analitzar” aquest canvi i “obtenir una explicació”. Preguntada pel motiu de l’empitjorament dels resultats espanyols i per si té alguna relació amb el judici de l’1-O, l’eurocomissària de justícia, Vera Jourová, ha assegurat que no sap la raó d’aquest descens en la percepció d’independència judicial a Espanya. “M’agradaria saber-ho jo mateixa”, ha respost. Per això, Jourová s’ha negat a fer “una avaluació específica” sobre el cas espanyol.

Publicitat

L’Estat ha caigut dues posicions en l’índex sobre percepció d’independència de la justícia a la UE respecte a l’any anterior, quan ocupava el 6è lloc per la cua en aquest indicador, i ha passat a estar per darrere d’Itàlia i Eslovènia i només té millor situació d’independència judicial que Bulgària, Eslovàquia i Croàcia.

Una justícia controlada pels homes

Només un 15% dels jutges del Suprem espanyol són dones, mentre que a països com a Letònia, Romania, Bulgària representen més del 70%.

Et pot interessar  Von der Leyen, reelegida presidenta de la Comissió Europea amb l'aval d'una àmplia majoria de l'Eurocambra
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut