Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

Un estudi detecta 1.500 perfils falsos de Vox a Twitter creats per les eleccions del 10-N

|

- Publicitat -

La pràctica d’usar perfils falsos a Twitter en campanyes electorals no és nou. Les xarxes són un espai més de propaganda electoral dels partits i la lluita per al control del relat els duu a realitzar accions no il·legals (tothom pot obrir comptes de Twitter) però sí poc ètiques. Ja ho vam comprovar quan va saltar el cas dels perfils falsos d’ERC a Twitter.

Publicitat

Ara, s’ha conegut que a les passades eleccions espanyoles del 10-N, Vox és el partit que més va usar aquesta bruta estratègia. I és que un equip del departament de Ciberseguretat i Ciberdefensa de la Universitat de Múrcia (UMU) ha realitzat una investigació on ha detectat 27.000 comptes a Twitter gestionats per bots (robots o software) de tots aquests, qui en tenia més és el feixista Vox, amb gairebé un 50% del total respecte als altres.

Tothom hi suca a les xarxes

Segons Félix Gómez Marbre, un dels autors, “dels 27.000 bots identificats, 3.000 d’ells han pogut ser classificats com relacionats amb algun dels cinc principals partits polítics: Vox (49,84%), Unides Podem (20,66% ), PSOE (12,87%), Ciutadans (10,42%) i PP (6,21%)”.

D’altra banda, tal com declara a Publico.es, Gómez Marbre destaca que “va existir una presència i monitoratge actiu per part dels bots durant la campanya. Aquesta activitat, a més, va augmentar en dies claus, com durant l’exhumació de Franco o la nit del debat a cinc en RTVE”.

Et pot interessar  Illa afirma que prioritzarà els pactes amb ERC i Comuns durant la legislatura i agraeix a Aragonès el seu "llegat"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut