Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Serret reivindica el nou Diplocat com “un pas” per superar l’intent del 155 de “liquidar les relacions internacionals”

La consellera d'Exteriors assegura que els antics empleats del consorci tornen a treballar "amb totes les garanties"

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea del Govern, Meritxell Serret, ha reivindicat el Consorci Catalunya Internacional -el nou Diplocat- com “un pas endavant” per superar “tots aquells intents instrumentalitzats a partir del 155 de liquidar la capacitat de les relacions internacionals de la societat catalana”. En una atenció als mitjans aquest dimecres des de la seu del nou consorci, Serret veu la posada en marxa d’aquest organisme com una mostra “d’empoderament” de les institucions catalanes i de “reforç” pel que fa a la cooperació de totes les entitats implicades en el projecte. Al mateix temps, la dirigent republicana ha assegurat que els antics empleats del Diplocat afectats pel 155 tornen a treballar “amb totes les garanties”.

Publicitat

Segons la consellera, el Consorci Catalunya Internacional no només està “plenament adaptat” al marc legal dels nous canvis normatius, sinó que també reforçarà la vocació “política i institucional” del Govern. “Som conscients que la voluntat que hi havia darrere el 155 i la repressió era minvar la nostra confiança per reforçar la projecció internacional”, ha reiterat.

En aquest sentit, Serret ha refermat que els antics empleats del Diplocat -jutjats pel Tribunal de Comptes per diverses despeses durant el procés- es troben en una situació “plenament recuperada” a nivell laboral i ha remarcat que la llei d’amnistia compleix amb totes les garanties “constitucionals, europees i internacionals” malgrat els “intents d’algunes parts del sistema judicial de posar traves a l’aplicació”.

Retorn de Rovira i Wagensberg

A propòsit de l’arxivament de la causa del Tsunami Democràtic per part del Tribunal Suprem, Serret ha valorat com “una gran notícia” el retorn de l’exili dels dirigents d’ERC Ruben Wagensberg i Marta Rovira, previst per aquesta setmana.

Et pot interessar  S'inaugura la nova Place de Catalogne, el primer bosc urbà de París

“No només celebrem que les persones la situació de les persones que coneixem; el conjunt de la ciutadania ha de ser feliç perquè s’acabi la repressió injusta i aquest malson”, ha dit. “Desitgem que totes les persones a l’exili puguin tornar; […] necessitem i volem que aquesta felicitat que avui sentim pugui ser extensiva a totes les persones i famílies que han patit i que encara pateixen per la repressió”, ha afegit.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut