Edició 2345

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 26 de desembre del 2024
Edició 2345

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 26 de desembre del 2024

Rússia abandona el Consell d’Europa i l’acusa de promoure la “supremacia occidental”

|

- Publicitat -

Rússia abandona el Consell d’Europa (CoE) perquè considera que els països de la Unió Europea i l’OTAN l’estan “destruint” i hi promouen “mantres de supremacia occidental i narcisisme”, segons ha informat el ministeri d’Exteriors rus.

Publicitat

L’organització, amb seu a Estrasburg, va decidir suspendre els drets de representació de Rússia just després de l’inici de la invasió d’Ucraïna, tot i que va precisar que Moscou continuaria vinculada al Tribunal Europeu de Drets Humans. Ara, el portaveu del Kremlin, Dmitry Peskov ha remarcat que la sortida implica la retirada de “tots els mecanismes” del CoE, també del TEDH i de la Convenció Europea dels Drets Humans.

El ministeri d’Exteriors rus acusa el CoE, amb 47 membres de països europeus, d’actuar “obedientment” sota els dictats dels Estats Units i l’OTAN i voler “canviar la llei internacional”. “L’evolució dels esdeveniments està sent irreversible, i Rússia no té cap intenció de participar en les accions subversives promogudes col·lectivament per Occident”, afirma el ministeri d’Exteriors rus.

Rússia no participarà en els intents de l’OTAN i la UE, que obedientment segueixen els seus passos, per convertir l’organització europea més antiga en un altre espai on es canten mantres de supremacia occidental i narcisisme. Que ho gaudeixin sense Rússia”, indica Moscou.

La sortida russa del Consell d’Europa es farà efectiva a finals d’aquest any fiscal, tal com marquen els estatuts d’aquesta organització internacional dedicada a la protecció dels drets humans.

Més de 25 anys al CoE

Rússia va entrar al Consell d’Europa el 1996, sota el mandat de Borís Ieltsin. En aquell moment, la decisió es va veure com a un pas cap a la reconversió democràtica del país. Tanmateix, vint-i-sis anys després, Rússia lidera la llista negra de països membre amb més condemnes del TEDH per vulneracions de drets humans. Un total de 232 condemnes aquest 2021. Ucraïna va ser el segon estat amb més condemnes, 197.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut